2 run | Marathon madness ||

En de training is nu officieel begonnen! Mag ook wel, want het komt angstaanjagend dichtbij… En dus hebben we volle bak getraind deze week. Rennen, krachttraining en heeeel vroeg opstaan. We hebben gister ook ons trainingsschema van Adidas gekregen en kunnen nu ook wetenschappelijk onderbouwd zien dat we heel veel werk moeten verzetten in heel weinig tijd… Komt goed! (I hope). Hoe ons schema er voor de komende maanden uit gaat zien? I’ll tell you.

Crazy schedule
Iedere week moeten we minimaal 4 keer in de week gaan lopen. Meer mag, maar het schema geeft aan dat 4 ook goed is. Francien vroeg nog, kan 3 ook. Maar daarop was het antwoord duidelijk, Nope. 4 keer in de week dus. 2 langere duurlopen en 2 kortere runs. Waar gaan we de tijd vandaan halen, ik weet het nog niet, maar het komt goed.

Boomboomboom
We hebben van Adidas een heel MiCoach pakket gekregen met een hartslagmeter en een programma gebaseerd op die hartslag. Dat programma begint met een assessment workout. Daarbij stelt het programma vast welke hartslag voor jouw goed is. We gaan vandaag 12 minuten rennen, waarvan 5 heel rustig, 10 gemiddeld en 2 heel snel. Vervolgens lopen we de rest van het programma op tijd, niet op afstand. We moeten bijvoorbeeld komende week 30 min, 45 min, 42 min en 2 uur en 40 min lopen. MiCoach coacht ons ondertussen of  we nog in de goede hartslagzone zitten. Je krijgt dus echt tijdens het rennen commentaar. Best cool!

Power
Naast al dat rennen hebben we zelf ook nog wat andere trainingen ingepland. Ik heb, omdat ik veel last heb gehad van blessures, voor de komende maanden een personal trainer geregeld. Iedere maandag ga ik met Nilou werken aan m’n core en stabiliteit. Super goed natuurlijk om te doen naast het hardlopen. Het maakt het lopen makkelijker en sneller. Oh en m’n billen worden er strak van;) Daarnaast staan we iedere woensdagochtend om half 8 (!!!) in het Vondelpark voor een training met onze Pim van Sportstudio79. Hij geeft ons een interval training en helpt ons met de looptechniek.

Het wordt bikkelen, maar wel op een heel vette manier en met een supermooi doel! Komende week zullen we onze schema’s ook gaan delen en gaan we je natuurlijk alles vertellen over onze vorderingen.

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent