2 Run | Morgenochtend

is het zondagavond 18:00uur. Je kunt nog gaan, maar je besluit om het niet te doen. Je stelt je run uit naar morgenochtend. Ik heb het niet alleen tegen jou, maar vooral tegen mezelf. Facebook en Instagram demotiveren me vandaag. Iedereen lijkt on the run te zijn geweest. Als je niet meeliep in de Zevenheuvelenloop (btw, how did you do?) dan liep je zelf wel door het prachtige herfstdecor. Fieke en Annemerel deden dit bijvoorbeeld.

Weet je wat? Ik ga morgen wel. Een veel gehoorde belofte die negen van de tien niet wordt waargemaakt. Slap. Hier maak ik mezelf dus ook al twee dagen schuldig aan. Maar hoe zorg ik er nou voor dat ik morgenochtend wel ga?

  1. Verstoring van je ochtendritueel: Geef je morning run/workout niet op, omdat je bijvoorbeeld je sok niet kunt vinden of omdat al je sport bh’s nog in de was zitten. Mijn goede voornemen wordt heel vaak verstoord door een dergelijk voorval. Zorg ervoor dat je alles de avond van te voren al klaarlegt. Doe je (sport)was, pak je (sport)tas in, leg je (licht verteerbare) ontbijt alvast klaar en zet meerdere wekkers om er zeker van te zijn dat je ook echt gaat.
  2. Gear up: vergeet ook niet om je accessoires klaar te leggen. Hardloopster, wat dacht je van telefoonarmband, oortjes, muts en telefoon/iPod (opgeladen en wel). Gymster, leg je dumbbells en matje alvast naast je laptop. Vergeet niet om je workout video alvast klaar te zetten.
  3. Pre-workout snack: trainen op een lege maag kan, maar is niet het beste idee in de wereld. Zorg ervoor dat er daarom een kleine pre-workout snack op je ligt te wachten zodra je wakker bent. Een boterham met pindakaas is perfect evenals appelpartjes met pindakaas als dip. Zelf ga ik het liefst voor een verse smoothie.
  4. Vroeg naar bed: vroeg naar bed, wat is dat? Nee grapje. Ik lig de laatste tijd niet voor 02:00 uur in mijn nest. Niet slim. Zeker niet als je voor een early-morning workout gaat. Het devies? VROEG NAAR BED. Dus Francien, hoe laat ga jij naar bed vanavond? 23:30uur is vroeg genoeg, toch?
  5. Buddy-up: vanaf deze week woon ik ein-de-lijk weer in mijn geliefde Amsterdam Zuid. Dat betekent dat Fieke en ik weer samen kunnen lopen in de ochtend. Als je samen met iemand afspreekt in de vroege ochtend moet je wel gaan. Ook als je geen zin hebt. Fieke, just so you know, ik zie je woensdagochtend om 07:00uur sta ik voor je bed.
  6. Zit je bij een gym? Kijk dan eens welke lessen er worden gegeven in de vroege ochtend. Zit er iets tussen? Kies in ieder geval voor een les, waarbij je maar al te graag om 06:00uur je bed verlaat.

Doe je met me mee morgenochtend?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

Recent