2 Run | Open water

Wow. That’s all I can say. De afgelopen twee weken waren echt te gek. Van het New York avontuur, naar late night photo shoots en trainingen waar je u tegen zegt. Rust? Die vond ik geen enkele keer. Mijn jetlag slaap ik er normaal uit. De afgelopen week heb ik in totaal 14 uur geslapen en dan overdrijf ik nog. Gisteren was mijn eerste dag waarop ik gewoon even rustig aan kon doen. Er stond ‘slechts’ een shake-out run op het programma. Samen met Thomas liep ik drie rondjes over de baan. Ik was er wel klaar mee, mijn hiel trouwens ook. Thomas dacht daar anders over. Op zijn programma stond een run van 15 á 20 kilometer. We verlieten de baan en doken samen de Oevereilanden in. Dit gebied ligt achter het Amsterdamse Bos. Ik was er nog nooit geweest. Aan mijn linkerhand was een surfwedstrijd gaande. Aan mijn rechterhand liep een personal trainer genaamd Thomas. Je begrijpt ik had niets te klagen.

Jump
Onderweg kwam ik fellow crew member Claartje tegen. Na vijf minuten hervatte Thomas en ik onze run. Uitkomend bij een paviljoen compleet met patio, strand(je) en wederom een prachtig uitzicht. Voor de grap zei ik “zin om te zwemmen?”. Thomas’ antwoord? “Ja, waarom niet?” Wat als grapje begon nam binnen enkele minuten serieuze vormen aan. Thomas deed het lijken alsof het megawarm was. Mijn beurt? Die stelde ik uit. Met mijn rechtervoet raakte ik het water aan. IJSKOUD. Springen was net iets te riskant, dus liet ik me als een bommetje in het water vallen.

Ademnood
Toen was er dus geen weg terug meer. WAT WAS DIT GIGANTISCH KOUD. Ik kon niet eens meer adem halen. Niet echt een slim idee. Gelukkig is het niet gefilmd, dat zou namelijk voor jou heel hilarisch zijn geweest en voor mij een gruwelijke afgang. Het koste me meer dan een minuut om rustig te worden. Toen ik eruit wilde kon ik niet op de kant komen. Zelfs niet met Thomas’ hulp. Best een probleem. Daarom besloot ik naar de zijkant te zwemmen, opzoek naar een opstapje. Gelukkig vond ik die. Uiteindelijk was het best okay. Je kunt bijna zeggen dat ik een complete triatlon deed. Echter ruilde ik de fiets in voor een bus.

Hoe was jouw weekend. Heb je nog gesport?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

Recent