2 Run | Other dreams

Dromen. We doen het allemaal. We hebben allemaal iets in hoofd, een ultiem doel, een plan voor je leven. Het mooie is dat dit plan voor iedereen anders is. Natuurlijk droomden veel van ons vroeger dat ze een prinsesje waren, maar we hadden allemaal onze eigen prins, ons eigen kasteel en de inrichting daarvan was ook compleet anders;)

Zo is dat, denk ik, ook voor onze grote mensen dromen. En dat is precies het verhaal met Zuid-Afrika. Francien gaat straks 56 km lopen. Toen ze me belde wist ik meteen dat zij dit moest doen. Chance of a lifetime, zeg maar. Maar ik wist nog iets zeker. Dat ik het niet moest doen. Ik haal daar geen voldoening uit. Lekker hardlopen staat voor mij niet gelijk aan láng hardlopen en al helemaal niet aan ultra lang hardlopen.

En toch was dat een lastig gevoel. Kies ik nu niet voor de makkelijke weg? Ga ik mezelf straks niet enorm voor m’n kop slaan. Ben ik nu niet super zwak? Ik heb er een tijdje over moeten nadenken en heb m’n gevoel gevolgd. Nee. Een ultra is nu niet, en ik durf te zeggen Nooit niet, aan mij besteed.

Ik heb natuurlijk wel andere doelen. En gelukkig voorziet Zuid-Afrika daar ook in. Ik ben namelijk nog lang niet tevreden met de afstanden die ik tot nu toe gelopen heb. De marathon in 4,5 uur moet sneller, maar goed dat organiseren ze niet… Dus wat wordt dan het doel?

0 tot 10 minuten  Rustig beginnen is normaal altijd de beste strategie. Zo weet ik zeker dat ik nog genoeg energie over heb om ook daadwerkelijk te finishen.

10 tot 24 minuten Not this time baby. Die eerste 5km moet ik toch minimaal binnen deze tijd afleggen anders kan ik het wel vergeten! Pff gelukkig zie ik het 5km bordje op 23,30 verschijnen. Doel 1 is gehaald.

24 tot 40 minuten Nu niet inzakken, Fiek. Denk aan je training, aan je ademhaling, rechterbeen voor je linker. Blijf doorgaan.

40 tot 48 minuten Ja hoor, daar is de 10! En ik ben nu al helemaal kapot. Ben ik niet te snel gestart? Ik ben er nog lang niet! Oke, stop met nadenken, stop met rekenen. Ga gewoon rennen en genieten.

48 tot 55 minuten Over de helft en ik heb nog wel wat energie! Blijf ademen, blijf ademen!

55 tot 75 minuten ik geniet. De race ligt open en iedereen geniet mee. De mensen langs de kant, de renners. Dit is een van de mooiste plekken ooit. Misschien wel mooier dan New York

75 tot 90 minuten Het begint overal een beetje pijn te doen, maar ik kan niet stoppen. Ik mag niet stoppen. Ik denk aan Francien, ik denk eigenlijk de hele tijd aan Francien. Als zij zo’n belachelijke afstand kan lopen, dan kan ik toch zeker wel nog even aanzetten!

Onder de 1,47 uur. Met niets anders ben ik tevreden.

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

 

Recent