2 Run | Race-Ready?

Ben je klaar om samen met ons de Amsterdamse nacht te ownen? Ja? Mooi dan zien we je op 7 juni aan de start. Je hebt middels Instagram, FB en onze crewmembers vast al de nodige #weownthenight #milano snapshots aan je voorbij zien komen. Later deze week volgt een uitgebreid race verslag inclusief foto’s natuurlijk. Hadden we je al verteld Dat Eva Simons ook dit jaar weer haar opwachting maakt bij #weownthenight #amsterdam? We maken samen met jou op haar beat een vliegende start.

We hebben in Milano natuurlijk al een voorproefje gehad op de grande finale in Amsterdam. Daarom delen we hier nog even wat last minute race tips.

PRE RACE DAY

Workout
Best veel girls maken de dag voor de race vaak nog even een testrondje om te kijken of ze de race echt wel aankunnen. Wij doen dit niet. En met een reden. Je hebt de afgelopen weken heel goed getraind. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen, zodat je uitgerust aan de start verschijnt. Kun je de verleiding echt niet weerstaan? Ga dan voor een rondje van max. 3 kilometer en op een extreem rustig tempo. Zoals we al aangaven kiezen hier dus niet voor. In plaats van een run doen we nog één keer onze favoriete N+TC workout, de Hollywood Ab Blaster, te vinden onder ‘Get Focused’ op je N+TC app. Een sterke core is namelijk het halve werk.

Rust
We gaven het daarnet al even aan. Neem voldoende rust in de dagen voorafgaand aan de race. Op deze manier kan je lichaam het beste herstellen en sta je fris en fruitig aan de start. Francien doet zelfs op race day nog even een powernap. Die tip heeft ze gepikt van haar grote voorbeeld Churandy Martina.

RACE DAY

Racebib
We weten uit ervaring dat het heel vervelend is als je tijd niet geregistreerd wordt, omdat je racebib niet goed bevestigd zat. Wil je dit voorkomen? Lees dan eerst goed de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Hierop staat heel duidelijk uitgelegd hoe je de racebib moet bevestigen. Doe dit vooral niet last minute of als je enorme haast hebt. Neem er rustig de tijd voor.

What to eat?
De race begint natuurlijk pas later op de avond. Dat is op zich een voordeel, want daardoor kun je verspreid over de dag voldoende eten en drinken. De juiste voeding en voldoende vocht iname is key voor je overall prestatie later op de avond. Wij beginnen onze dag met een stevig ontbijt, bestaande uit een bakje yoghurt, muesli, rood fruit en bakje brinta. We nemen er ook nog een versgeperste smoothie bij. Tussen de middag bakken we pannenkoeken en eten we een gebakken eitje op een volkoren brood. Daarnaast nemen we een handje ongezouten noten. Als tussendoortje nemen we een liga en een appel. Het avondeten? Een bord pasta, net als de avond daarvoor. Echter let er wel op dat dit best zwaar op je maag kan liggen. Eet daarom minimaal 2 à 3 uur voordat de race begint. Vlak voor de start drinken we nog een glas water en eten we een banaantje.

What to wear?
Francien maakte in Milaan een enorme beginnersfout. Je raadt het al, ze ging te warm gekleed. Na kilometer één kreeg ze het Spaans benauwd. Er zat niets anders op dan om het mooie shirt uit te trekken. Had ze je ook al verteld dat het niet slim is om in een te klein shirt te lopen? Nog zo’n fout. Eén shirt is meer dan genoeg. Francien droeg er dus twee over elkaar. Ze heeft negen kilometer in haar sportsbra afgelegd en zag dat ze niet de enige was. Maar nogmaals het is misschien niet warm bij de start, maar als je eenmaal in beweging komt krijg je het snel genoeg warm. Trust us. BTW zit je nog in een kledingcrisis voor aanstaande zaterdag? Bekijk dan eens dit prachtige filmpje van NIKE X VOGUE.

RACE

Start slow
Francien maakte nog een foutje in Milano, samen met Annemerel. Ze gingen namelijk veel te hard van start om vervolgens door de gehele crew ingehaald te worden bij het halfway point. Je kunt beter rustig beginnen en een goede inschatting maken over de rest van de race. Bouw het dus vooral heel rustig en zorgvuldig op, zodat je straks lachend over de finish gaat.

To the left
In Milano stond de gehele crew redelijk vooraan, toch was het megadruk aan de start. De eerste paar 100 meter gingen dan ook vrij langzaam omdat er zoveel meisjes op het parcours stonden. De tip die Francien van crewmember Nienke meekreeg? Houdt links aan als je voor een extreme snelle tijd wilt gaan. Zo kon Francien de eerste paar 100 meter toch nog redelijk snel afleggen.

Slowly dying?
Overkomt het je net als Francien, dat je bij kilometer negen helemaal stuk zit? Geef dan vooral niet op. Praat tegen jezelf. Zing desnoods keihard mee met je favoriete powersong. We weten dat het zwaar is. Echt. Maar je kunt dit. Daarvan zijn we overtuigd. Leg je focus op het positieve. Wat gaat er goed? Hoe voel je je als je straks over de finish gaat. Wie staan erop je te wachten bij de finish? BTW je moet ook gewoon finishen want er ligt een prachtige necklace op je te wachten bij de finish.

Make it count
Ja het is een race en ja je wilt een goede tijd neerzetten. Maar wat je vooral niet moet vergeten is om te genieten. Weet je waarom niet? Je rent door het mooiste stukje van Amsterdam tezamen met 6.000 girls! Dit is jouw race. Jouw nacht. Zorg ervoor dat het er eentje wordt om nooit meer te vergeten.

Say hi!
Zie je ons staan? Aarzel dan niet en kom ons gedag zeggen, want dat vinden we echt harstikke leuk. Dan kunnen we namelijk ook een keertje zien wie jij bent. Tot zaterdag?

POST RACE DAY

Shake out run
Je benen kunnen ietwat stijf aanvoelen de dag na de race. De spierpijn komt bij ons vaak pas op de tweede dag om de hoek kijken. Je kunt de te verwachtte spierpijn al preventief voor zijn. Hoe dan? Door voor een korte shake out run te gaan of door net als de gebroeders Mulder de fiets op te stappen.

The results are in, time to claim your bragging rights
Op de Nike Running Nederland Facebook page en Nike Training Club Faceboek page vind je de volgende dag een link die je doorverwijst naar de resultaten. We zijn heel nieuwsgierig naar je tijd (en ervaringen), dus make sure om deze met ons te delen de dag na de race.

Girl, you got this for sure. We zien je op 7 juni bij de finish.

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent