2 Run | Rainy running

De lente komt er echt aan, ik weet het zeker. Maar voor nu ben ik zowel zaterdag als zondag nat geregend tijdens mijn runs. En dat is eigenlijk helemaal niet erg! Het enige wat ik super lastig vind is om daadwerkelijk te gaan rennen als het met bakken uit de hemel komt. Maar als ik eenmaal bezig ben is het stiekem gewoon fijn.Toch zijn er een paar dingen waar ik me altijd aan irriteer als het regent. In mijn mooie Flyknits krijg ik altijd natte voeten en sowieso zitten m’n enkels volledig onder de modder. Gelukkig zijn er slimme tips om hardlopen in de regen nog minder erg te maken dan het al is;) Ik vond ze op mijn nieuwe favoriete website: Fitsugar.

  1. Geen katoen! Katoen neemt vocht op en wordt dan heel zwaar en gewoon vervelend. Dus geen katoenen shirts, sokken, broeken, anything.
  2. Draag hogere sokken. Zo krijg je minder water in je schoenen waardoor je minder kans hebt op blaren. Blaren zijn niet fijn!
  3. Nog zo’n tip. Draag oude schoenen. Of koop een paar waterdichte hardloopschoenen speciaal voor het typisch Nederlandse weer. Ik heb natuurlijk gewoon mijn Nike Free Shieldpack, maar ik vind m’n andere schoenen mooier… En dan weet je al waar ik voor kies. Verstand boven alles natuurlijk;)
  4. Bescherm je ogen. Best een goede tip vond ik. Zelf draag ik nooit een pet of zonnebril, maar ik weet wel dat als het echt hard regent het heel fijn is om de druppels uit je ogen te houden. Al is het maar om je mascara te redden… Daarvoor kun je natuurlijk ook waterproof gebruiken, maar dat krijg je er zo moeilijk af:)
  5. Zorg ervoor dat je lange haar niet de hele tijd in je gezicht komt. Als ik een paardenstaart draag zwiept die echt van links naar rechts en als ie nat is en hij raakt je gezicht is dat niet fijn. Kies dus voor een lagere staart of een vlecht.

Dan nog even een updatetje over mijn eigen hardloopacties van afgelopen weekend. I think I found my mojo back! De afgelopen weken was ik echt een beetje gedemotiveerd door het niet doorgaan van de halve marathon van Parijs en het dramatische weer. Tel daarbij mijn CPC knie angsten bij op en je kunt begrijpen dat ik weleens blijer ben geweest. Dit weekend besloot ik dat allemaal achter me te laten en liep ik zowel zaterdag als zondag. En het was fijn! Zaterdag liep ik met een vriendinnetje een rondje door het Vondelpark wat, met het lopen er naartoe neerkomt op 7 km, maar toen ik thuis was wilde ik er toch graag 10 van maken. Dat was de afgelopen weken niet meer voorgekomen. Als ik m’n voordeur zag was ik steeds opgelucht. Ook gister ging het goed. Ik besloot samen met mijn moeder een klein rondje te rennen, maar heb haar na 2 km alleen gelaten en ineens liep ik weer 10 km, met een lach op m’n gezicht. Ik heb het nu dan ook in mijn hoofd gehaald om echt dit jaar nog een marathon te gaan lopen. Waar, wanneer, hoe, ik weet het niet. Ik weet wel dat het in het najaar wordt, met Francientje natuurlijk en in het buitenland, want echt Nederland is leuk, maar 42 km… Dat doe ik toch liever ergens anders:) Tips zijn trouwens welkom!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!


Recent