2 Run | Run on time

Ben je al zenuwachtig? No worries met de Damloop komt het helemaal goed. We zijn er voor je! Echt. Heb je nog een resterende vraag voor ons hierover, stel ‘em gerust in de comments. Nu even iets heel anders. Gisteren mochten we aanwezig zijn bij de pers presentatie van de nieuwe TomTom GPS-sporthorloges. Annemerel, Ryan en David waren ook van de partij. Samen kregen we de gelegenheid om onder toeziend oog van Lornah Kiplagat (marathonloopster) en Annemarie Thomas (oud-schaatsster) de sporthorloges ook direct uit te proberen.

ADVERTORIAL: Lornah neemt de presentatie van de TomTom Runner voor haar rekening. Ze legt ons super enthousiast uit waarom ze gebruikt maakt van dit sporthorloge. Als ervaren duurloopster wil ze vooral weten hoe ver ze is en hoe hard ze gaat. Dit alles wil ze in één oogopslag zien. Ze geeft aan dat de meeste GPS sporthorloges te groot en ingewikkeld zijn. Ze wil zich tijdens haar race niet bezighouden met de instellingen van het horloge om te zien hoe ver ze is en hoe hard ze gaat.

De TomTom Runner heeft vooral een heel gemakkelijk bedieningspaneel en dat spreekt haar aan. Daarnaast vind ze het horloge compact en vrouwelijk. Dat zijn we met haar eens. De kleur roze doet ons goed. Naast het in haar ogen gemakkelijke bedieningspaneel, vormt het wegvallen van het GPS signaal en dus data voor haar een grote irritatie. Sinds ze gebruik maakt van de TomTom Runner heeft ze dit probleem nog niet ervaren. Nu maakt ze ons nieuwsgierig, want ook wij kennen die irritatie. Op het wegvallen van het GPS signaal heb je zelf geen invloed. Op sommige plekken is het GPS signaal verstoort of nihil, ongeacht je device. Wij ervaren dit probleem bijv. ieder jaar weer tijdens de Damloop, als we door de tunnel lopen. We zijn heel benieuwd of onze TomTom Runner deze vuurdoop overleeft.

Naast de TomTom Runner is er ook de TomTom Multi-sport. En ook al zijn we renners, op de een of andere manier geniet de mulit-sport onze voorkeur. Why? Omdat deze TomTom Multi-Sport voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Je kunt er mee zwemmen, fietsen én hardlopen. Niet dat Francien ooit een triatlon gaat doen, maar er mee fietsen is toch wel leuk. Dat zwem-gedeelte is niet aan Francien besteed. Fieke denkt daarentegen wel na over een triatlon, ooit. Beide varianten zijn overigens waterdicht, we like! Annemarie Thomas vertelt al even enthousiast over de TomTom Multi-sport. Annemarie, doet naast hardlopen graag aan fietsen. Ze vindt het vooral handig dat het horloge voor meerdere doeleinden te gebruiken is.

Na de presentatie mogen zelf de Bosbaan op de watches te testen. Fieke test de TomTom renner en Francien de TomTom Multi-sport. We vragen ons hardop af of het bedieningspaneel echt zo gemakkelijk is als ons werd verteld. We stellen het horloge is. Wat inderdaad heel gemakkelijk gaat. We switchen van miles naar kilometers en van lbs naar kg. We voeren onze leeftijden in. We klikken nog even aan dat we gaan rennen en of we go. Lornah rent met ons mee. Helaas heeft ze een blessure waardoor ze logischerwijs heel rustig moet rennen. Ondertussen maken we enkele foto’s. Dat gaat natuurlijk wel ten koste van onze tijd… Maar ach, wij moeten toch rustig aan doen met het oog op de marathon.

Daarna mogen we met Annemarie mee op de fiets. Helaas kunnen we hier niet aan deelnemen, omdat we op tijd terug moeten zijn. Een lunchpauze duurt normaal gesproken geen anderhalf uur if you know what we mean. BTW we worden naar huis gestuurd met een goed gevulde goodiebag. Again we like.


Wat moet je nog meer weten over de TomTom GPS sporthorloges?
– Je kunt er zowel outdoor als indoor mee lopen
– Je kunt er dus mee zwemmen
– Je kunt de horloges koppelen aan een hartslagmeter
– Het is het dunste GPS sporthorloge so far
– Er zit een trilfunctie op, handig als je muziek luistert
– Je kunt het horloge hier bezichtigen

Overall is het horloge ons heel goed bevallen. We vinden het alleen wel jammer dat het niet connect met Nike+. Naast de eigen lijn van TomTom, blijft TomTom samenwerken met Nike voor de Nike sportwatch GPS. Waarom Fieke niet op de foto staat, niet handig als je op alle foto’s je ogen dicht hebt…

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent