2 Run | Sightrunning through Berlin

De beste manier om een nieuwe stad te ontdekken? Hardlopend natuurlijk! Nou wist je misschien al dat wij daar zo over dachten, maar tijdens ons tripje naar Berlijn zijn we helemaal overtuigd geraakt. Dit keer gingen we namelijk niet zelf, op de bonnevoi door de stad dwalen, maar liepen we samen met een gids. Mike, de sightrunning man, nam ons mee langs alle toeristische hoogstandjes van Berlijn. Hoe dat ging? Nou zo:

Zaterdagochtend ging om 8 uur de wekker. Veel te vroeg! Zeker als je je bedenkt dat we tot een uur of 4 bezig waren geweest met de diefstal! We hadden dan ook nergens zin in en waren boos en chagerijnig. We besloten dan ook te bellen naar de sightrunning mensen om ze te vertellen dat we het niet zo zagen zitten. De telefoon ging over en Mike nam op. Zo enthousiast als deze man kom je ze niet vaak tegen! Wat een blijheid straalde hij uit! We waren meteen om, we gingen toch uit bed, trokken onze hardlooppakjes aan en gingen ontbijten.

Goed, we hadden dus besloten om toch te gaan. Maar het bleek dus -15 (!!!) te zijn buiten. En dat is kkkkkoud. Maar ook dat deed Mike ons snel vergeten. En dus trokken we 2 tights over elkaar aan, handschoenen, mutsen en veel, heel veel lagen. We waren er klaar voor! De tocht begon langs de East side gallery, een beschildert deel van de Berlijnse muur van 1,8 km lang. We waren er de dag ervoor ook al geweest voor een korte run en wat foto’s.

Even een anekdote: toen we naar de muur toeliepen zei Manon: “gaan we daar foto’s nemen? Bij dat lullige muurtje”. Toen bleek dat dit de Berlijnse muur was, hebben we daar even heel hard om gelachen;) 

Vervolgens stapten we een metro in, omdat Berlijn redelijk groot is en de hele stad door ongeveer 6 marathons is (kunnen we best, hadden we alleen niet zo’n zin in). We stapten uit bij de rivier en liepen over de kade naar het Reichstag. Daar werd duidelijk hoe koud -15 echt is. Maar we zetten stoer door en renden door naar de Brandenburger Tor. Ondertussen vertelde Mike waar we langs liepen, nog altijd even enthousiast. Bij de Brandenburger Tor namen we foto’s. Dat betekende dus dat er werd stilgestaan en de onderkoeling begon door te zetten. We namen dan ook even een pauze bij de kunstacademie, waar we Schokolade mit Zahne dronken. Eenmaal opgewarmd gingen we verder langs het Holocaust monument, naar de bunker van Hitler, naar een overgebleven stuk muur. Daar was het moment aangekomen dat onze neuzen en vingertoppen pijn begonnen te doen en we niet meer verder konden. Gelukkig was er ook een station. Mike bracht ons weer veilig terug naar het hotel, waar we met een dikke knuffel afscheid van het namen.

Mike zegt: Trek een gekke bek. En ik ben geloof ik de enige die meedeed;) 

En dit is onze tourguide Mike!

De warme douche heeft nog nooit zo lekker gevoeld als die ochtend, maar verder was het een fantastische manier om de stad te ontdekken! Mocht je dan ook ooit naar Berlijn gaan, vergeet dan de bustour, de fiets of de wandelende gids, maar ga hardlopen, ga hardlopen met Mike! Thanks Mike voor de ervaring en Expedia voor de hele trip!

Lijkt het je wat? 

P.S. De foto’s zijn ook van Mike, zodat we er ook elke keer met z’n vieren op staan!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent