2 Run | Slapjanus eerste klas

Even terug naar gisteravond…

Eigenlijk durf ik het niet toe te geven, maar met dit weer vind ik hardlopen niet zo aantrekkelijk. Alleen al de gedachte dat het buiten extreem koud is houdt mij binnen op de bank. Waar ik mij overigens prima vermaak. Voor het eerst in een hele lange tijd (lees: twee en halve maand), ben ik helemaal alleen thuis. Ik moet natuurlijk nog wel even bloggen (wat ik dus nu doe), maar ik kies ervoor om mezelf helemaal vol te stoppen met marshmallows, dropsleutels en Thai Sweet Chillie chips. En ik ga ein-de-lijk de laatste aflevering van de Gossip Girl kijken, nadat ik bij seizoen drie wegens tijdgebrek af moest haken. Het voelt een beetje alsof ik de laatste pagina van mijn net gekochte boek lees. Hier ben ik normaal echt op tegen! Maar ik ben nieuwsgierig naar het einde… Suf hé? Eigenlijk moet ik soms gewoon iets meer tijd vrijmaken voor leuke dingen die ik ook heel goed alleen kan doen… En wat kan ik heel goed alleen doen? In een nieuwe serie duiken. Dus de eerste aflevering van The Carrie Diaries wordt ook nog even bekeken. I loved the first episode! Een nieuwe verslaving is geboren dankjewel Annemerel.

Maar na heel wat uurtjes snoepen en niets doen begin ik mezelf toch schuldig te voelen. Dus ik stap ein-de-lijk van de bank af om mijn training gear aan te trekken. En stap terug in de ring als volmaakt fitness goeroe. In de app klik ik nog snel even mijn favo playlist aan. Ik ben er klaar voor. Let’s kill this m*therf*cker!

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik na mijn laatste realtime NTC work-out een paar maanden geleden even totaal ontredderd was. Ik mag dan wel vaak hardlopen, maar ik heb echt de meest slappe arm- en buikspieren. Dit was en is vooral goed zichtbaar als ik de plank moet doen. Die ik zonder te liegen nog geen halve minuut kan volhouden. En bij de zijwaartse plank val ik sowieso al na tien seconden om, omdat ik mijn evenwicht niet in toom kan houden. Maar je moet ergens beginnen en de NTC app helpt me prima opweg. Back to the workout.

Ik kies voor de BODY SURGE workout, een high intensity cardio workout, waarbij het de bedoeling is dat je eigenlijk geen pauze neemt, tenzij dit wordt aangegeven. Je traint op een hele hoge intensiteit waardoor je lichaam veel sneller vet verbrand en waarbij je uithoudingsvermogen behoorlijk op de proef wordt gesteld (dit heb ik trouwens zelf bedacht, ik vind het namelijk heel logisch klinken). De eerste vijf minuten gaan me uitstekend af, ik huppel en spring door het hele huis heen (sorry onderburen). De telefoon waarop de gehele workout wordt voorgedaan, ligt midden in het huis. Tussendoor drink ik snel even een glas met water. Dit is eigenlijk al vals spelen, want ik sta kort stil en dat mag dus juist niet. Who cares, niemand die het ziet, toch ;)?


Na die vijf minuten vliegen de squats, leg pull ups, lunges, split jumps, en burpee’s  (vak jargon voor degene die de app al gebruikt) me om de oren. Ik kan niet meer! Ik zweet me helemaal kapot en ben te moe om nog door te gaan. Weet je wat ik I GIVE UP! Ik stop, vandaag zit het gewoon niet meer in me. Hoeveel minuten de workout precies heeft geduurd? Elf hele minuten! Ik kan er over liegen en doen alsof ik de workout netjes volbracht heb, maar wie hou ik dan voor de gek? Ach ja het lukt niet altijd even goed.  En omdat ik het toch elf minuten heb volgehouden, krijg ik vlak voordat ik ga slapen deze nieuwe babies in mijn handen gedrukt (dankjewel daarvoor)…. IK BEN BLIJ! Moe, maar NIET voldaan ga ik slapen.

Dat was dus gisteravond. Misschien moet ik vandaag toch maar weer gaan hardlopen…  Fieke are you joining me?

Gebruik jij de NTC (gratis) app (zowel voor iOs als voor Andriod) al? En wat vind je ervan?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent