2 run | Sneezy

Deze tijd van het jaar, lente, is eigenlijk favoriet bij mij. Vaak schijnt de zon, is het rond de 20 graden en kun je uit de wind heerlijk in de zon zitten. Maar bij de lente horen in mijn geval ook een paar ongemakken. Namelijk, rode, kriebelde ogen. Een loopneus. En, misschien wel de ergste, jeuk aan m’n gehemelte. Jep, hooikoorts. Allergie voor pollen. In mijn geval diverse bomen en grassen. Met hardlopen is dat soms best wel een uitdaging. Kortademig, kriebelig, you name it. Gewoon niet relax.

Ik heb van alles geprobeerd. Van 10 verschillende soorten medicatie tot injecties iedere maand voor 5 jaar. Niks hielp. Ik moet zeggen dat sinds ik verhuisd ben naar de randstad de problemen een stuk minder werden. Maar iedere keer als ik mijn ouders bezoek in de lente zit ik meteen weer in de kriebelstate. Ook vandaag. Vaderdag en dus ben ik in het Oosten. En ook op vaderdag moest er gerend worden natuurlijk! Het liefst wel zonder kriebel overigens. Ik ben dus op zoek gegaan naar tips tegen hooikoorts tijdens het lopen.

  1. Er zijn een aantal timingtips die kunnen helpen. Ga bijvoorbeeld liever ’s avonds of ’s ochtends vroeg lopen. Dan zijn er over het algemeen minder pollen in de lucht. Ook na een regenbui is een goed moment. En daar hebben we er dit seizoen toch genoeg van dus dat mag geen probleem zijn.
  2. Smeer een beetje vaseline op je neusvleugels. Vond ik echt een handige tip! Op die manier blijven de pollen aan je neusvleugels plakken en gaan er minder naar binnen. Resultaat: minder jeuk!
  3. Draag een zonnebril. Zo houd je de pollen uit je ogen. Smeer daar dan ook gelijk een likje vaseline op, dat helpt!
  4. Was je kleren en je haren. Natuurlijk ga je na het hardlopen douchen. Maar was dan ook je haren goed, want hier kunnen veel pollen in blijven zitten. En dan kun je zo de hele dag last blijven houden.
  5. Oh en je kan natuurlijk ook altijd op zoek gaan naar een werkend medicijn. Bij mij is er maar 1 die verlichting biedt. Cetrizine:)

Heb jij ook last van hooikoorts of ben je gewoon blij dat de zon schijnt?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent