2 Run | That sh*t cray

Tja eigenlijk zou ik deze blogpost pas na de marathon moeten posten. Maar toen ik daarnet op de toilet zet dacht ik dat het best geniaal en brutaal zou zijn om het gewoon nu te doen. (De beste ideeën ontstaan dus echt wel op de wc.)

Bijzaken
Ik wil jullie graag vertellen over de (gastronomische) bijzaken die je kunt ervaren tijdens en na een marathon. Harstikke leuk Francien, maar je hebt zelf nog geen officiële marathon gelopen dus waar praat je over? Do I need to remind you dat ik mijn eigen marathons bouw? Goed, let’s move on.

Balans
Wat doe je nou als je moet plassen tijdens een marathon en er is even geen dixie te bekennen? Of alle dixies zijn bezet? Tja, dan zit er niets anders op dan wildplassen. Ik raad je aan een beschut plekje te zoeken, want plassen (of dat andere) wil je niet doen ten overstaand van het super enthousiaste publiek. Als jongen is dat niet zo’n probleem, er is toch bijna niets te zien. Als meisje zijnde is dat toch een ander verhaal. In je blote punani plassen achter een beschut bosje blijft ongemakkelijk. Blijf in balans, anders krijgt je run een raar luchtje, dat is mijn advies. Lieverd, wc-papier groeit helaas niet in wild. Blaadjes wel (voelt aan als schuurpapier, dus doe voorzichtig), check wel even of er geen beestjes opzitten. Mieren jeuken denk ik best wel.

Van uitstel komt afstel
Even tussen jou en mij in je tight plassen is niet alleen toebedeeld aan baby’s en kleuters. Als je 42 kilometer loopt is de controle over je blaas soms ver te zoeken. De controle kan zelfs helemaal verdwijnen en dan ben je ver van huis, of de finish. Als je tijdens een marathon moet plassen, moet je gaan. Van uitstel komt afstel en van afstel komt lekkage. En er op zo’n moment niemand in die buurt je band kan plakken. Nogmaals als je moet gaan, ga dan ook.

Ain’t no shame in my game
Last van buikkramp tijdens het rennen en dan bedoel ik niet de pijn in je zij. Ongewild verlaten gasdampen je achterste. Heb medelijden met degene achter je. Gelukkig ben je niet de enige. Diezelfde jongeman achter jou ervaart dit ook. So ain’t no shame in your game. Wind er lekker op los, naast de heerlijke lucht, creëer je ook een frisse wind. Oké je moet je wel een beetje inhouden, voor je het weet maak je meer los dan geHOOPd. Het is ook niet de bedoeling dat je achterste al boomboxend de menigte overstijgt. Ooit is me verteld dat Immodium dé oplossing is. Geen idee, ik heb het nooit getest.

Vaseline
Je raakt behoorlijk uitgedroogd als je 42 kilometer moet lopen. Goed drinken is daarom een vereiste. Neemt niet weg dat je p-gaatje pijn gaat doen. Want ook deze raakt uitgedroogd. De oplossing? Jep, vaseline en nee deze dient echt alleen een praktisch doel. Je hoeft het niet te doen, maar ik wens je veel plezier met plassen en p-o-e-p-en de dagen erna.

The after party
Owja en als je denkt dit overkomt mij niet? Goed dat kan. Al gehoord van de afterparty? Oei, misschien had je tijdens je race geen last van het bovenstaande. Maar er is ook nog zoiets als de nageboorte. Windvlagen, maagkrampen, verstoppingen. You know what ik laat het aan jou over om dit te ervaren.

Schaamteloos
Reageren hoeft niet, ik praat (bijna) schaamteloos over dit onderwerp. Fieke denkt daar ietwat anders over. Maar ach, soms zit het leven gewoon even vol shit.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

P.S. Ik ben overigens een koningin in overdrijven. Dus neem me niet te serieus in dit geval.

Recent