2 Run | Unbreakable

Eigenlijk heb ik geen zin om je te vervelen met mijn blessureleed. Gewoon omdat dat niet echt heel erg motiverend is. Maar ik krijg er zoveel vragen over dat het misschien handig is om er toch een kleine uitleg aan de te wijden. Francien, waarom je ren niet? Ik ren al DRIE WEKEN NIET! En dat frustreert me enorm. Ik ben nog nooit geblesseerd geweest. Voorheen was ik unbreakable… Helaas is dat nu anders.

Het is een beetje mijn eigen schuld… Het heeft Iets te maken met een sprintje en een abrupte stopover. In mijn wildheid maakt ik een nogal rare pitstop terwijl ik op topsnelheid het Leidseplein passeerde. Mijn knie was onaangenaam verrast door deze pitstop en maakte daarom een iets minder mooie beweging. Diezelfde avond nog, besloot ik om NIET naar de dokter te gaan. Nee, ik koos een betere optie: een interval sessie. Waarbij ik hoge topsnelheden aantikte. Na 14 minuten, deed mijn knie het niet meer. Kapot.

Wandelen gaat wel, maar ook dan doet mijn knie pijn. Vooral bij het maken van de optrekkende slash buigende beweging. De afgelopen week heb ik een paar keer een sprintje moeten trekken voor de bus. Toch jammer dat ik die miste, want sprinten ging gewoon niet.

Eigenlijk moet ik een bezoekje brengen aan de fysiotherapeut, maar ik heb er nog geen één gevonden (er zullen er ongetwijfeld duizenden zijn in Amsterdam). Ik noteer dit even in mijn agenda ‘fysiotherapeut vinden en bezoeken’. Ik wil wel graag een fysiotherapeut die kennis heeft van hardlopen. (Morgen hebben we een meet & greet met een fysiotherapeute, kom dat even goed uit?) Veeleisend typje ben ik hé? Maar op die manier kan ik er ook nog een blogpost over schrijven.

De komende week/weken ga je me dus niet in hardloopkleding zien. Ik moet opzoek naar een alternatieve workout. Dat stilzitten ben ik nu namelijk echt wel zat. Zeker met het mooie weer van afgelopen week. De CPC komt voor mij helaas te vroeg. Maar goed door mijn blessure kan ik het hardlopen nog meer waarderen dan ik al deed. Fiek, misschien moeten we deze week het blog even omtoveren tot GirlsLove1Run.com? Owja mijn blessureleed eet ik weg met toetjes, great excuse!

Ben ik de enige geblesseerde op dit moment, of ben jij mijn lotgenote? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See

Recent