2 RUN | WE OWNED IT!!!

Gister was het zover. We Own The Night. De Nike Women’s 10KM in het Westerpark. En eerlijk is eerlijk, we waren best zenuwachtig. De hele dag was voor ons allebei lekker hectisch en toen we om half 7 aankwamen op het terrein hadden we dan ook nog niks gegeten. En daar was ook niet echt tijd meer voor. Samen met Anouke, het snelste meisje dat ik ken, werd namelijk onze hele racebeleving vastgelegd op film.

Om kwart over 7 hadden we afgesproken met onze GirlsLove2Run trainingsgroep. Iedereen had de vlinders in z’n buik en was iets stiller dan we iedere zaterdagochtend zagen;) We wensten elkaar succes en moesten toen weer snel terug naar de camera’s.

De start
Frans, Anouke en ik mochten (naast Eva) helemaal als eerste starten. Best wel VIP voel je je dan;) En wat het nog leuker maakte was dat achter ons onze hele trainingsgroep zich had verzameld! Zo’n moment dat je aan het wachten bent op het startsein (van Jan Kooijman!!) zorgt er altijd voor dat m’n zenuwen z’n hoogtepunt bereiken. Iedereen is dan nog gezellig aan het kletsen, maar ik wil m’n mond houden en voor me uitkijken;) Daar was dan eindelijk Jan, die eerst nog even iedereen ging bedanken. Moet dan nou, dacht ik. Wat er toen gebeurde hadden we even niet zien aankomen. Jan riep “We willen natuurlijk GirlsLove2Run bedanken voor hun bijdrage aan al deze meiden”. Hoe vet! Vervolgens telde hij af van 10 naar 0 en daar gingen we! 2.800 meiden het Westerpark in.

De race
We gingen hard van start en liepen de eerste 3 kilometer in zo’n 13 minuten. Meer dan op weg naar ons doel van <50. Maar bij het 5 km punt begon ik mijn slechte training/blessure te voelen en moest ik lossen. Frans liep heerlijk door. Onderweg stonden super veel mensen en af en toe kwam je langs mooie lichtshows en muziek die ik door mijn eigen headphones heen nog kon horen. Maar het mooiste van alles was de finish. De laatste 200 meter was het gigantisch druk langs de kant, alleen maar supporters die ons schreeuwend de Gashouder in hielpen. De Gashouder IN ja, want daar was de finish. En zodra je die over was kreeg je een medaille armbandje uitgereikt door sexy mannen in niets meer dan een joggingbroek en een sixpack (alsof ik nog niet genoeg zweette;)

Frans finishte met een toptijd en heeft haar doel meer dan behaald! Ik zit er 1 minuut boven:( En dat is natuurlijk k**, maar ik leg me erbij neer. De voorbereiding was nou eenmaal niet optimaal. En ach, we krijgen een retry op 31 mei en 9 juni. 9 juni in Rotterdam bij de Ladiesrun en 31 mei IN MILAAN!!!! Oh yes we’re gonna own that night again, but this time in Milano!

De party
Na de race was iedereen dus binnen in de Gashouder. DJ’s draaiden, er was drank (ja alcohol, waar ik me braaf ver vandaan heb gehouden), alle ingrediënten voor een feestje. Zeker toen Eva Simons zich na haar eerste 10km op het podium meldde. Waar ze de energie vandaan haalde, geen idee, maar het was zo’n vette show! En wat een stem heeft ze, niet normaal! We hebben nog eens 10km gedanst en zijn helemaal uit ons dak gegaan.

Hoe vond jij de race? En hoe snel was je? 

?

Fieke, (Francien & Manon)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent