2 Run | What keeps u going?

Heb jij dat ook? Van die sportieve ups en downs. Dat je een periode super fanatiek bent. Alles lijkt te lukken en je bent overal voor in. Totdat je dan een bepaalde mijlpaal hebt gehaald en je motivatie ineens totaal verdwenen lijkt. Soms heb ik echt van die momenten. De periode na de marathon van New York was wat dat betreft echt een dieptepunt. Ik had echt geen flauw idee of ik ooit nog uit die dip zou komen. Gelukkig kwam ik tot een hulpzame conclusie: Motivatie kun je maken;)

Maken? Jep, maken? Je kunt oprecht in een heleboel dingen motivatie vinden. Hoe ik aan die wijsheid kom? Geen idee, maar het kan te maken hebben met een broertje dat psychologie studeert en een dosis eigen ervaring om uit te putten. Het belangrijkste dat je nodig hebt is een doel. Als je dat eenmaal hebt is het zaak om je doel publiekelijk te maken. Vertel het iedereen die het wil horen en het liefst ook de rest van de mensen, de mensen die het niets kan schelen;) Nou kan een doel stellen soms heel makkelijk zijn. Een 5 of 10 km race lopen of een snellere tijd neerzetten. Allemaal doelen die werken. Maar het kan zijn dat je dip daarvoor te diep is.

Het kan zijn dat je écht geen reden ziet om te gaan trainen. Omdat je het toch niet redt, omdat het geen groter doel dient of gewoon omdat je alles al hebt bereikt. Kijk verder! Kijk in je omgeving en maak iemand anders je doel. Genoeg mensen die een extra zetje nodig hebben om überhaupt een sportieve  carriere te beginnen. Hoe mooi is het als jij daar het eerste opstapje in bent. Ik vind dat denk ik het mooiste van GirlsLove2Run. De berichten die we af en toe krijgen van meiden die door óns begonnen zijn met rennen zijn zo’n enorme motivatie. Een betere duw in mijn rug bestaat er niet.

Het klinkt misschien stom, maar het werkt echt. Zo doe je het namelijk niet meer voor jezelf. Je helpt een ander en dus ben je het aan diegene verplicht om het beste uit jezelf te halen.

Wie gaat jouw projectje worden?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent