2 Run | Who run the world?

Hi girls jullie kennen ons nog niet, dus we zullen ons even voorstellen: wij zijn Michèle en Fleur, twee studenten Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en in onze vrije tijd enthousiaste hardlopers. Op dit moment bevinden wij ons in de warme lobby van Hotel Sentral in Kuala Lumpur. Met een aantal medestudenten zijn wij hier in Maleisië op studiereis. Toen wij vorige week onze koffer inpakten kon er één ding natuurlijk niet ontbreken: onze hardloopschoenen! Want is hardlopen niet de beste (en leukste!) manier om een grote drukke stad als KL te ontdekken?

Er moest wel vroeg gelopen worden want naast groot en druk is Maleisië ook warm. Of beter gezegd, BLOODY HOT! Om half 7 stond dan ook het wekkertje en om 7 uur waren we onderweg. Van een aantal locals hadden we gehoord dat er naast de bekende en zeer indrukwekkende Petronas Towers een park was waar veel locals een korte trail lopen. Dit bleek inderdaad het KLCC Park te zijn en dus namen we de metro hier naartoe. We hadden dit stuk natuurlijk ook te voet kunnen doen, maar aangezien ons hotel zich te ver uit de stad bevond besloten we onze energie te sparen voor de run op locatie. De metro stopt voor het park, dus is zeer goed te bereiken.

Aangekomen in het park, wat een prachtig uitzicht bood op de twin towers, verbaasden we ons over de vele hardlopers die net als wij de hitte trotseerden. Gelukkig is het park ingericht op hardlopers, overal zijn stops waar je gratis (gefilterd!) water kunt drinken. Ook is het park uitgerust met genoeg informatiekaarten en is er een trail waarop de meters aangegeven worden.

Let’s go!
Na een kleine verkenning in het park gingen we dan echt van start. Het uitzicht was adembenemend! Het voelde alsof we echt bij de stad hoorden. Kriskrassend tussen de locals vonden we onze weg door het park. We kwamen vanalles tegen: van gesluierde vrouwen die in hoog tempo hun kinderwagen voortduwden tot bezwete expatmannen en de plaatselijke bootcamp club. Een kilometer verder waren we al flink bezweet, de houten hutjes met water om de paar honderd meter waren zeker geen overbodige luxe!

Na een aantal ronden waren we toe aan een welverdiend sapje en gingen we op zoek naar een café of supermarkt. We vonden een sapjesbar maar toen we vroegen hoe laat de opstartende werknemer van plan was zijn zaakje te openen kregen we het volgende duidelijke antwoord, “Uhhh yes, maybe.. nine? Half past ten, maybe ten..?” Typisch een gevalletje van ‘de mooi weer mentaliteit’, take it easy!

Andere bijzondere plekken in de stad die zeker de moeite waard zijn om on the run te bekijken zijn onder andere Petaling Street (China Town) en het KL Bird Park. Morgen vertrekken we naar Sabah om daar al hardlopend de stad Kota Kinabalu te verkennen. En Kota ligt aan de kust, dus een strandrun zit er ook zeker in! Daarnaast gaan we een hash run doen, wat dat precies is lees je in ons volgende verslag…

Who run the world? GIRLS. 

?

Michèle & Fleur

Deze productie is gemaakt in het kader van het journalistieke trainingsprogramma van Lokaalmondiaal: Beyond Your World. Beyond Your World wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Europese Commissie.

Recent