2 Run | Why half marathons rock

Ik ben geen marathonloper. Tenminste, dat heb ik altijd gezegd. Ik weet dat het er ooit van gaat komen en dat ik daar dan super goed voor ga trainen, maar ik ben er nog niet uit of ik het ook leuk ga vinden. Ik hou van de halve marathon. Een afstand waar ik niet per se dagen voor vrij moet maken. Ik heb een druk leven en ik doe graag een heleboel dingen. Ik vind het dan ook moeilijk om een hele dag op te geven om 3 uur te rennen, waarna ik niet genoeg energie meer over hebt om iets anders te doen.

Nee dan een halve. Dat is echt een goede afstand. De afstand waarbij je het gevoel hebt dat je een supergoede prestatie hebt neergezet. Waarvoor je ook zeker moet trainen, maar niet 3 of 4 uur achter elkaar. Een afstand die nog redelijk goed is voor je lichaam. Je ziet, ik ben fan! En ik ben niet de enige, want Womens Health heeft er een artikel aan gewijd!

Ze schrijven dat de afstand sinds 2000 veel meer wordt gelopen dan daarvoor. En… 59% daarvan is vrouw! Ook zij zeggen: “the 13.1-mile event is the Goldilocks of races: long enough to score you the pride of pulling off an impressive feat (plus you get to toss around the word marathon) but not so long that training for it will suck up all of your free time or leave you hobbled.” Amen to that! Het is ook de reden dat er steeds meer vrouwenruns worden georganiseerd en dat vrouwen elkaar opzoeken om te trainen.

Dat is ook precies de reden dat wij het super leuk zouden vinden om volgend jaar GirlsLove2Run runs willen gaan organiseren. Want alleen trainen kan natuurlijk, maar samen trainen is nog beter! De details volgen nog, maar voor nu zijn we benieuwd waar jullie een run zouden willen zien!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there:)

Recent