2 Run | winterslaap

Issues, issues, issues. Ik heb dus anderhalve week geleden een marathon gelopen. Je weet wel, die ene in New York. Dat was zeg maar mijn grote droom. De hele reden dat GirlsLove2Run überhaupt is geboren. En nu zit ik in een zwart gat. Een zwart workout gat, wel te verstaan. Wat gaat dit ooit nog overtreffen? En waarom zou ik eigenlijk nog mijn schoenen aantrekken? Moet ik niet gewoon een andere sport gaan zoeken?

Klinkt dramatisch he? Gelukkig is het niet zo erg, maar eerlijk is eerlijk, dit soort vragen hebben wel door m’n hoofd gespookt. En met de kou en regen die horen bij de Nederlandse winter is mijn motivatie sowieso al ver te zoeken. Oh en wat dacht je van een Francien die niet geraakt lijkt te worden door welke post marathon blues dan ook! Dus ik heb een plan nodig. Een plan om ervoor te zorgen dat ik niet in een enorme winterslaap val. Een plan die mijn zin in rennen terug brengt naar het niveau van tijdens en voor de marathon. Hoe? Ik ga dit stappenplan volgen:

Rustig beginnen
Wat doe je als je klaar bent met 42 km. Dan lijkt 10 km ineens een piece of cake natuurlijk, maar dat is natuurlijk onzin. Ook post-marathon moet je de korte rondjes waarderen en ook daadwerkelijk rennen. Dus de komende periode staat niet meer alleen in het teken van verderverderverder. Kort, gezellig en snel is ook top! Rennen is rennen.

Gewoon rennen
Ik moet weer voor de lol gaan rennen, niet voor het bereiken van m’n doel. En dat is een hele andere mindset. Ik hóéf nu namelijk niet te rennen als ik geen zin heb. M’n training zal er niet onder lijden namelijk. Wat nu belangrijk is, is dat ik wíl rennen. En dan moet ik het leuk maken. Mooie routes, samen met vriendinnen, lekkere afstanden. Morgen start ik en ga ik weer eens op bezoek bij het Vondelpark.  Ik heb geen duidelijk doel, iets wat ik nog nooit gedaan heb dus ik moet gewoon gaan rennen. Rennen om m’n hoofd leeg te maken, rennen als ontspanning, rennen omdat ik van rennen hou! Want ik kan dan wel zeggen: misschien moet ik een andere sport vinden, maar daar meen ik natuurlijk geen zak van.

Op zoek naar een nieuw ultiem doel
Ja, en als ik dan weer back on track ben is het tijd voor een nieuw ultiem doel. Een doel nog mooier dan de NYC marathon. Wat het wordt? Ik weet het niet. Iets met een marathon, iets met een echte training, iets met een tijdsdoel? Het kan. We gaan het zien. Voor nu ga ik gewoon even lekker rennen!

Dit plan is natuurlijk goed voor mijn post marathon black hole, maar is zeker ook toepasbaar op een ‘gewone’ runnersblues. Zie je het even niet meer zitten? Blijven je schoenen al verdacht lang in de kast staan? Bovenstaande helpt je er doorheen!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

Recent