2 Run | Zandvoort part ||

Gister beloofde ik het al, het verslag van mijn Zandvoort Circuit loop. Rond 11 uur zat ik in de trein naar de kustplaats. De zon scheen al, ik had een bak havermout met banaan achter de kiezen en had mezelf getrakteerd op een Starbucks latte. Perfect energyboosters. Voor mijn allereerste race van het jaar moest ik wel voorbereid zijn toch?

Ik liep mee met een vriendinnetje die met haar oude werkgever samen de Voedselbank sponsorde. Dat betekent natuurlijk dat je ergens voor loopt, dat is al fijn, maar het betekent ook dat je een eigen ruimte krijgt om het terrein. We hadden dus echt ons eigen plekje voor tassen, omkleden en de laatste pre-race foto’s. Nog meer eerste keren trouwens dit jaar! Ik liep voor het eerst in een shortje, zo fijn! Voor de race dronk ik een lading water, toen nog een een goed naar de WC en ondertussen was al tijd om naar de start te gaan. Super goed geregeld! En dat zeg ik niet vaak. Er waren echt duidelijk verschillende startvakken die ook écht na elkaar startte.

De run begint met 4 km over het Circuit van Zandvoort. Een heuvelachtig, pittig, maar vooral ongelooflijk warm stuk. Halleluja, ik zweette me meteen al kapot. Wat betreft verwachtingen qua eindtijd had ik de lat met de warmte niet te hoog gelegd, maar mijn tempo lag de eerste 4 km keurig op schema (5 min per km). Toen was het tijd voor het strand. Het eerste stuk ging prima. Ik liep op verhard zand en kon redelijk tempo houden. Maar ergens halverwege werd ik misselijk. Zo misselijk dat ik na het stuk strand even moest stoppen om … (you get the point). Daarna voelde het niet beter, maar het lastige aan hardlopen is dat stoppen geen optie is. Je moet toch op de een of andere manier op de plek van bestemming zien te komen;) Gewoon doorgaan dus. Verstand op 0 en rennen. Maar niet zonder even Francien te bellen. Zij heeft me er doorheen geklets. “Gewoon rustig doorgaan. Niet nadenken over tijd. Neem een slok water. Je bent er bijna! Het is echt nog maar 13 minuten.”  Frans je bent m’n held;)

Ik liep balend de laatste km’s uit en kwam toch nog enigszins lachend over de finish. Ik deed er langer over dan de bedoeling was (1.07), maar ergens is het oke. Ze zeggen niet voor niets “een slechte generale is een goede repetitie” en die buik van mij was de dag ervoor al enorm van slag, dus ik had me misschien iets beter voor moeten bereiden. God, wat leren we toch veel in zo’n uur hardlopen;)

Nog 3 weken tot Zuid Afrika. Ik zeg het niet snel, maar wat ben ik blij dat het daar herfst is;)

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent