2 Run | Train with us!!!

We kunnen ons voorstellen dat hardlopen het afgelopen weekend niet iets was waar je heel veel zin in had. Hetzelfde geldt namelijk voor ons. Vrijdag liepen we samen nog wel 10 km met af en toe een glijpartij en gister wilde ik zelf nog heel graag een paar kilometers maken. KKKOUD! Na 5 minuten had ik er al meer dan genoeg van. Ik heb er maar een interval van 20 minuutjes van gemaakt en was dus snel weer thuis! Ellende! Ik hoop dat de lente snel komt!

Maar goed, de blogpost van vandaag moet over iets heel anders gaan. Vorige week hadden Francien een afspraak met twee heren die een oplossing hadden voor 2 van onze grootste hardloopstruggles. Het gebrek aan goede core/spiertraining en het gevecht met je eigen gedachten tijdens een run.

Het eerste punt. Die coretraining: We mogen dan wel veel hardlopen. We zijn verre van professioneel. Dat geldt ook voor onze trainingen. We werken niet echt met schema’s. Of nouja, we proberen het, maar krijgen dan op dagen dat het niet moet ineens zin om afstanden te maken en andersom en interval is nou ook niet een braaf wekelijks ritueel. Daarbij is er ook nog zoiets als coretraining. Iets wat we helemaal liever overslaan. Die plankjes van 2 minuten… Niet ons lievelingsding;) Toch is het een vrij essentieel onderdeel.

Dan punt twee. De gedachtestroom tijdens het rennen. Soms gaat het heel goed. Dan loop ik echt mijn hoofd leeg en geniet ik van alles om me heen, of ik zet juist al m’n gedachte op een rijtje. Maar soms! Met de beste voornemens stap ik de deur uit, maar alles is zwaar, alles is moeilijk en het gaat totaal niet vanzelf. Ik ben alleen maar bezig met wat er slecht gaat en kom niet uit die flow. Dat gebeurt soms, ik heb er al is over geschreven (hier).

Zoals ik aan het begin van die verhaal al aangaf. Er zijn oplossingen voor deze ernstige problemen. Tenminste, volgens de heren. En dat moeten wij natuurlijk uit gaan testen! Want sterke spieren en lege hoofden zijn heel goed voor ons hardloopplezier. Nou kunnen we dat natuurlijk met z’n tweeën testen. Is een optie. Maar het lijkt ons veel leuker om jou mee te nemen. Mee te nemen? Waar gaan we dan heen? Nou… Zaterdag 2 februari om half 3 hebben we een trainingssessie gepland. We beginnen met een coretraining van Pim Goedhart en gaan vervolgens mindful runnen met Benjamin Romkes. En daar mogen we 3 mensen mee naar toe nemen!

Heb jij zin om mee te gaan? Kun je net als wij wel wat advies gebruiken? Het enige wat je hoeft te doen is ons vertellen waarom jij mee MOET! Vrijdag kiezen we de winnaars!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent