#2 Run 4Schools

Francien en ik hebben er verhitte discussies over gehad. Nou hebben we die wel vaker, maar dit keer was het anders. We waren het echt oneens. De kwestie: Kunnen we jou (onze lezer) zomaar om geld vragen. Zij zei: “We moeten er iets voor terug doen. Ik doe nooit iets ‘zomaar’”. En dat terwijl ik de natte droom ben van elke goede doelen straatverkoper. Zielige hondjes. Sign me up. Ongeneselijke ziektes? Waar kan ik doneren. Oorlog? Ik trek m’n portemonnee.

Nou weet ik niet wie van ons nou gelijk heeft. Misschien zijn we hierin allebei nogal van de extremen. Wel weet ik dat vragen nooit kwaad kan. M’n moeder leerde me al jong: Nee heb je, ja kun je krijgen. En dus, bij deze. Ik wil net als Francien je geld zien!

Kleine Fieke
Ik ben gelukkig geboren in Nederland, ben sportief aangelegd en krijg de kans om de hele wereld over te reizen. Als jong meisje fietste ik al achter m’n moeder aan die haar rondjes rende, stond ik op de tennisbaan of het hockeyveld en speelde ik buiten op straat. Toen ik ouder werd, veranderde het idee van een speelplaats. Het was niet meer alleen het grasveld achter mijn huis, nee de hele wereld werd mijn speeltuin. Ik wil alles ontdekken -het liefst rennend- en doe dan ook precies dat.

Vorig jaar
En toen zette ik vorig jaar voet in Kaapstad. Om te rennen natuurlijk. Maar deze trip werd zoveel meer toen we kennismaakte met de oprichter van Run4Schools. Hij liet me zien dat wat voor mij vanzelfsprekend lijkt, voor velen allesbehalve dat is. Ik zie mijn loopschoenen als een manier om de wereld te ontdekken, om nieuwe plekken te vinden. Voor de kinderen die Run4Schools steunt is het juist een manier om te vluchten van hun wereld.

Waar mijn speelplaats steeds groter werd, zijn zij juist op zoek naar dat veilige grasveldje achter het huis. Waar ik de hele wereld over ren, zijn zij nog nooit hun ‘eigen’ tafelberg opgeweest. En buitenspelen. Buitenspelen is uit den boze.

Uitgedaagd
Dat is wat het werk van Run4schools zo ongelooflijk belangrijk maakt. Zij zorgen ervoor dat kinderen een veilige plek hebben. Een plek waar ze kunnen spelen en waar ze hun zorgen even kunnen vergeten. Waar ze uitgedaagd worden op sportief vlak, om het beste uit zichzelf te halen. Zodat ze leren dat door te trainen en te focussen, er zoveel meer mogelijk is. Zodat zij straks wél hun wereld ontgroeien én die tafelberg opklimmen.

En ik wil daarbij helpen. Sport, en dan in het bijzonder rennen, zou voor iedereen mogelijk moeten zijn.

Help je mee? Klik hier en doneer:)

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent