2 Sup | On the Canals

Vorige week kreeg ik een berichtje van Manon. Of ik zin had om met Brunotti een rondje over de Amsterdamse grachten te SUPpen, voor GirlsLove2Travel. Ik heb het een paar keer gedaan toen ik nog een kantoor in Scheveningen had en vond het altijd super leuk, maar op de grachten… Dat water is toch ranzig! Toch zei ik ja, maar de nacht ervoor droomde ik nog over allerlei rare waterdingen. Kortom, het zat me niet helemaal lekker;)

Dat rondje bleek bij aankomst ineens 7km te zijn, dat is ongeveer 2 uur SUPpen. 2 uur!! Das lang;) Ok, verstand op 0, I’m ready. Wetsuit aan en gaan. Al is zo’n wetsuit ook nog een heel gevecht. Man, wat zit dat strak;)

Eenmaal op m’n sup genoot ik met volle teugen. De zon scheen alsof het al volop lente was en Amsterdam lag er op haar mooist bij. Ik stond op m’n plank alsof ik het elke dag deed. Manon maakte ondertussen filmpjes (check de video hier) en we kletste met enkele van de 200 medeSUPpers. Jep, we trokken veel bekijks. Mijn zelfvertrouwen groeide met elke slag van m’n peddel en dat is achteraf misschien niet zo handig geweest, want op een onbewaakt moment, terwijl ik druk aan het kletsen was met Manon, bleken dromen geen bedrog. Ik raakte m’n balans kwijt, probeerde nog met man en macht het onvermijdelijke tegen te gaan en eindigde butt first in de Prinsengracht. Ik heb er in totaal nog geen 3 seconden ingelegen, want ik wist niet hoe snel ik mezelf er weer uit moest hijsen, maar toch… Ik heb gezwommen in de gracht. Kan ik dat ook weer van mn lijstje afstrepen. Oh en lucky me, Manon had haar Go Pro net weer opgeborgen.

Ok, ik was gevallen, maar had nog een uur te gaan dus er was geen tijd voor gepiep. Peddelen moest ik. Tussen het genieten van het uitzicht en ontwijken van rondvaartboten door zag ik dat ik zeker niet de enige was die het grachtwater van dichtbij wilde bewonderen. *gelukkig* Maar ik merkte nog iets. Ik werd moe. Ik had het oprecht zwaar. Waar we het hele eerste stuk wind ik de rug hadden, zat de stroming ons nu tegen. Ik begon m’n buik, benen, kuiten en armen te voelen, maar was er  nog lang niet. Man, wat een workout.

Toen we eenmaal aangekomen waren op de laatste km (van de in totaal 7) kon ik eigenlijk niet meer. Ik begon stukjes op m’n knieën te doen, met name om niet nog een keer in de gracht te eindigen. Het was een reality check, want waar ik dacht dat mijn conditie op pijl was, viel dat nu toch even vies tegen. Totaal kapot kwam ik aan bij ons eindpunt, hees mezelf uit het water en voelde gelijk dat het stiekem toch geen lente was. Ik was kletsnat en had het koud. Maar man, wat was het leuk! Ik heb echt genoten en als ik niet met mn kont in het water was gevallen was ik gister weer gegaan;) Dit is zeker niet de laatste keer dat ik over de grachten SUP. Who’s joining!?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent