2 The Loo

Ja je leest het goed! Vandaag een blogpost over het wel of niet naar de toilet gaan, voor, tijdens of na je run. We hebben er lang over nagedacht om hier een blogpost aan te wijden, maargoed we zijn allemaal mensen en doen allemaal een dagelijkse boodschap, klein of groot.

Goed je kent het wel je bent heerlijk aan het lopen, inmiddels al 4.9 kilometers weg van je huis. Totdat in één dat het ik-moet-direct-naar-het-toilet gevoel opduikt. Maar waar in godesnaam ga je een toilet vinden? Teruglopen naar je huis red je waarschijnlijk niet meer. Aanbellen bij random strangers met de vraag of je gebruik mag maken van het toilet is té gênant, dus ook deze optie valt weg. De bosjes induiken dan maar? Als je een plasje moet dan kan dat nog wel een keer, but make sure that no one sees you. Wildplassen in de bebouwde kom is namelijk niet toegestaan, hoe dat buiten de bebouwde kom zit weet ik eigenlijk niet meer. En de boete voor wildplassen is HOOG. You’ve literally ran out of options.. Of toch niet?

Wat een drama, want welke opties blijven er nu nog over om je van de hoge nood te verlossen?

Optie 1: bel direct je Mama, Papa, vriendlief of beste vriendinnetje en explain the story. Vraag of ze je ASAP kunnen ophalen met de auto?

Optie 2: pak de bus, je hebt waarschijnlijk niet je OV-chipkaart bij de hand, toch handig om dat ding op zak te hebben. Een zielig verhaal ophangen bij de buschauffeur werkt bijna altijd (niet echt netjes, liegen mag niet, maar je zit in een noodsituatie). Je kunt natuurlijk ook in kleuren en geuren vertellen dat je heel nodig naar de toilet moet, maar je bent vast niet de enige in de bus. Niet iedereen hoeft op de hoogte te worden gesteld van jouw noodsituatie.

Optie 3: hogenood.nu ja je leest het goed er is zelfs een speciale app om je uit de brand te helpen! De HogeNood app maakt gebruik van jouw locatie op basis hiervan worden de dichtstbijzijnde openbare toiletten in kaart gebracht. Als je eenmaal ziet waar de dichtstbijzijnde toilet is moet je het natuurlijk wel op het hollen zetten. Om nou te zeggen dat ik uitvaring weet hoe vervelend dat is, dat is ook weer zo’n to much information dingetje, maar je kunt op dat moment nog zoveel harder rennen dan je al dacht…

Optie 4: als ik in Amsterdam ren ligt er altijd wel een kroegje of cafeetje op de route. Bij hoge nood duik ik zo’n kroegje in met de vraag ‘Mag ik aub gebruik maken het toilet?’ En meestal mag dat wel. In een enkel geval moet je een vijftigcent muntstuk doneren (ik heb om die reden ook echt daadwerkelijk geld op zak, voor het just in case scenario).

Optie 5: toch maar wel terugrennen naar huis. Nee dat gaat niet fijn zijn. Buikkrampen, een kringspier/blaas die op knappen staat, de nodige stop-ik-kan-niet-meer klaagzangen. Maar als je dan eindelijk het toilet bereikt, en het laden en lossen in werking zet, dan moet dat een ongelofelijke opluchting zijn!

Optie 6: GA NAAR DE WC alvorens je begint aan je run! Ook al hoef je helemaal niet naar de toilet. Gewoon voor de zekerheid.

We hebben er zelfs over nagedacht om de comment button uit te zetten voor deze specifieke blogpost. Toch zou dat niet netjes zijn, want we zijn tenslotte een blog en daarop mag je reageren. We snappen best als je op dit ietwat persoonlijke onderwerp niet reageert. Als je dat wel doet vinden we dat des te leuker. Want wij kunnen niet de enigen zijn die tegen die probleem zijn aangelopen ;-).

Er rest ons nog maar één (of eigenlijk twee) vraag.. Is dit een herkenbaar probleem en heb jij nog een goede oplossing voor dit hoge nood probleem? 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent