2 TOUR | FIRST STOP ROTTERDAM

Gisteren stapten we voor het eerst uit onze comfortzone genaamd Amsterdam. Gelijk moet ik denken aan de jingle ‘Veronica komt naar je toe deze zomer!’ Vervang het woordje ‘Veronica’ met de woorden ‘Girls Love 2 Run’ en je begrijpt precies wat wij gaan doen de komende tijd. We gaan op tournee door Nederland. First stop: Rotterdam!

“Fiek, Fiek” schreeuw ik keihard door de telefoon. “Check de eventpage, er komen gewoon 63 girls!” Ik voel lichtelijke paniek opkomen… We hebben maar max. 20 shirtjes. Hoe gaan we dit oplossen? Ik geef je eerlijk toe als er al 10 of 20 meiden komen ben ik blij.. Maar 63 girls? Eerst zien, dan geloven.

Voordat we vertrekken eten we nog snel even een heerlijke spinaziesalade (Fiek, dit recept moet je toch echt zeer binnenkort delen op het blog). Daarna maak ik een preventieve toilet pitstop (voorkomen is beter dan genezen). Om 18:45 uur stappen we in ons VW tourbusje (zoals het echte ‘on the road’-artiestes betaamd) aka rode Mercedes A-klasse. “Fiek, wat als er nou echt 63 girls komen? Wat gaan we dan eigenlijk met ze doen?” “Frans, no worries! We doen eerst een korte warming up, dan 12 minuten rennen, dan oefeningen, dan 12 minuten rennen, dan 3 sprintjes en dan nog 6 minuten rennen.” “Fiek, je bent geweldig!”

Een uurtje later (Rotterdam is toch nog best even een stukje rijden) komen we aan bij de Kralingse Plas. Ik zie die plas water overigens nog nergens… We moeten eerst even een plekje zoeken op de parkeerplaats. We passeren 4 girls die eruit zien alsof ze bij ons horen. “Fiek, zie je nou wel er komen maar 20 max. 30 girls.” Samen lopen we naar het verzamelpunt. Zie ik dat nou goed? Er staan inmiddels niet 4, maar 40 girls! Even ben ik stil. Francien komt dat woord voor in jouw woordenboek? Blijkbaar wel…

Rond de klok van 20:00 uur besluiten we om de groep (bestaande uit 63 meiden) toe te spreken samen met onze locals Marieke en Lin. Nog steeds kan ik niet geloven dat er zoveel girls zijn die met ons (Marieke, Lin, Fieke en ik) willen mee rennen! Samen lopen we naar een groot grasveld voor de warming up. En omdat ik graag in het middelpunt van de belangstelling sta krijg ik de eervolle taak om de girls op te warmen. “Oké zijn jullie er klaar voor?” Oeps, niemand verstaat me. Dit keer schreeuw ik het uit. ‘GIRLS ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?” Na de nodige Jumping Jack’s en Burpies is het tijd om de weg op te gaan.

Omdat de groep zo groot is valt deze eigenlijk meteen al uit elkaar. Lin en Marieke bewaken de kopgroep, Fiek sluit zich aan bij het peloton en ik doe dienst als Rode Lantaarndrager slash hekkensluiter.  Mijn missie? Praten met zoveel mogelijk meisjes. Bijna ieder meisje waarmee ik praat vind het superleuk dat we ein-de-lijk Rotterdam aandoen! Daar word ik heel vrolijk van. Her en der hoor ik het nodige gehijg (hardlopen is dus echt wel heel erg sexy) en af toe wordt even een stukje gelopen. Na 12 minuten proberen we een eerste pitstop te maken. Dit verloopt niet vlekkeloos, want de kopgroep is nogal ver te zoeken. Terwijl Fieke demarreert (losbreekt) van het peloton om de kopgroep aan te tikken loop ik rustig door. Enkele minuten later krijg ik de kopgroep in beeld. Als iedereen weer bij elkaar is neemt Fieke het voortouw. Als een echte pro demonstreert Fieke allerlei oefeningen. Ondertussen geniet ik van het prachtige uitzicht. Dit lijkt verdomt veel op Central Park. Echt!

Dan is het tijd om weer 12 minuten te rennen. Inmiddels lopen we niet meer alleen met 63 girls, nee we worden ook nog eens omringd door een zwerm van ini mini vliegjes. Telkens als ik mijn mond open wil doen vliegen er 26 vliegjes naar binnen. Gelukkig ben ik niet de enige met dit probleem. Na 12 minuten rennen mogen de girls heel even uitrusten. Dan is het tijd voor sprintjes (jeugdsentiment)! We dagen de meiden uit om 2 aan 2 tegen elkaar te sprinten. Niemand wil natuurlijk van elkaar onderdoen. Gelukkig ben ik degene die foto’s maakt.

Na de sprintjes rennen we rustig terug naar de parkeerplaats. Wij begrijpen dat je dorst krijgt na zo’n run dus daarom hebben we voor iedereen ook een flesje Hero Kokoswater meegebracht. Dan is het is tijd voor de groepsfoto!

Of we terugkomen naar Rotterdam? Absoluut, wij vonden het echt superleuk. Bedankt meiden, jullie waren geweldig! Je bent vast nieuwsgierig naar the next stop.. Dat houden we nog even geheim.

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent