2 Train | Boob Job

Hoe staat het met jouw voorgevel? Francien dat is een gekke en persoonlijke vraag. Dat klopt, toch stel ik de vraag wel.  In de Women’s Health spotte ik een tietjes gerelateerd artikel. Want wat voor effect heeft sporten eigenlijk op je twinset? Naar mijn idee best veel. Ik gebruik het artikel als mijn leidraad en geef er een persoonlijke twist aan.

Mag het een cupje meer zijn?
De vraag ‘Hoe kan ik afvallen zonder dat mijn cupmaat kleiner wordt?’ trekt direct mijn aandacht. Niet omdat ik moet afvallen, maar gewoon omdat ik nieuwsgierig ben naar het antwoord. Antwoord: je borsten bestaan voor een groot deel uit vetweefsel. Dus als je afvalt is het most likely het geval dat je borsten ook kleiner worden, zodra je kilo’s verliest. Toch weer jammer. Maar als je Liza Leijenhorst (schrijfster van het artikel) mag geloven hoef je niet getreurd te zijn. Uiteindelijk zullen de verhoudingen van je lichaam niet heel veel veranderen.

Push-up
De vraag ‘Kan ik mijn borsten steviger maken met training?’ vangt gelijk de aandacht van mijn eigen (ietwat hangende voorgevel). Zoals ik daarnet al aangaf, je borsten bestaan uit vet, klieren en bindweefsel. Helaas heeft nog niemand het voor elkaar gekregen om die combinatie te verstevigen met oefeningen. Wat je wel kunt doen is je borstspier trainen… ‘Waar zit mijn borstspier?’, vraag ik me hardop af. Het is de spier die achter je borst zit (best logisch eigenlijk). Door deze te trainen komen je borsten een stukje naar voren toe. Ze krijgen dus eigenlijk instant lift. Je kunt deze spier trainen met de push-up. En daarvoor heb je dus geen push-up bh nodig. Ik geef je eerlijk toe dat ik niet de beste push-upper ben, maar dat ik het voor dit doel best een paar keer vaker wil proberen.

Met of zonder?
De vraag ‘Is een (sport-)bh nou echt nodig?’ maakt mij heel nieuwsgierig. Omdat iedereen daar een ander antwoord op geeft, maar wat is nou het juiste antwoord? Volgens een Frans onderzoek hoef je geen bh meer te dragen om te voorkomen dat je voorgevel gaat hangen. Men beweert zelfs dat het onze borstspieren er lui van worden. Toch zul je mij overdag niet gauw zonder bh zien lopen. Dat ziet er echt niet uit. Sport je net als ik veel en vaak dan is het dragen van een sport-bh een absolute must. De sport-bh biedt net wat extra stevigheid en zorgt ervoor dat je borsten niet alle kanten opgaan als je net even iets te wild staat de huppelen op de muziek. Het volledige artikel kun je lezen in Women’s Health die nu in de winkel ligt.

Draag jij tijdens het sporten een gewone bh of kies je voor een sport-bh? 

BTW, POSEREN IN JE SPORT-BH IS BEST ONGEMAKKELIJK, MAAR VOOR JULLIE DOE IK NATUURLIJK ALLES.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent