2 train | Girls night (work)out (part 2)

Na een heerlijke lunch was het dan echt tijd om te vertrekken naar het echte event. Er is een heel stadion omgebouwd tot trainingshal. Even voelen we ons net topsporters;) Zonder toeschouwers… Dat dan weer wel. We worden naar een VIP ruimte gebracht, waar andere media en bloggers zich ondertussen al verzameld hebben. Super leuk, want een aantal daarvan volgen we zelf ook (in het Zweeds). We hebben allemaal een eigen kluisje waar we wat spullen kunnen achterlaten en er zijn gezonde snacks en smoothies. Een grote verwennerij, deze trip!

Na een halfuurtje relaxen was het tijd om het ‘veld’ op te gaan voor opening van het event. De 500 meiden die zich hebben aangemeld voor het event stonden al klaar. Dansers kwamen het podium op, de muziek gaat aan en het stadion gaat los! Gelijk daarna is het tijd voor onze eerste workout. 7 Nike Mastertrainers verzamelen zich op het podium. High intensity interval werd afgewisseld met wat rustige stretch- en ademoefeningen. Pushups, mountainclimbers, squatjumps, you name it. Alles kwam voorbij en terwijl ik me kapot zweette stond Francien stiekem foto’s te maken… Cheater;)

Na de workout werden we weer even meegenomen naar een afgesloten ruimte voor wat verkoeling en schoon t-shirt (ik was blijkbaar niet de enige die zweette als een malle). Dit keer knalblauw, waardoor ik echt een regenboog begon te worden;) Tijd voor workout nummer 2: Dansen. Ik wist het al, maar na die workout wist ik het zeker. GirlsLove2Run kan het beter bij run houden… Dansen is niet, I repeat NIET, aan ons besteed! Gevoel voor ritme, motoriek, bewegelijke heupen, daar zijn we niet mee gezegend. Ik schaamde me dan ook af en toe dood, maar heb me toch nog redelijk in het zweet gewerkt. Terwijl Francien weer stond te fotograferen…

Tijd voor een korte pauze in de ruimte waar we ook onze avond begonnen. En ja hoor… Nog meer cadeaus. In ons kluisje vonden we een mooi ingepakte doos, net als de doos die op de lunchtafel stond. Weer nieuwe schoenen! Damn! Dit keer waren het de Nike Free Bionics. De schoenen die we de zondag ervoor al mochten testen tijdens onze eigen NTC-tour.

We wisselden onze schoenen, aten nog wat en toen was het tijd voor de grand final. Een hele, met de nadruk op hele, zware HIIT training van Mastertrainer Mary. Alleen voor de genodigde pers. Ze vertelde ons dat ze ons een halfuur ging afbeulen om af te sluiten met een kwartier yoga. Haar motto: “Als je de komende dagen bij elke stap aan me moet denken heb ik m’n werk goed gedaan”. Dat belooft wat;) We begonnen met een warming-up, die op zichzelf al een hele workout was. De workout zat vol met squats, planks, pushups, high knees en, mijn favoriet, thum wrestling terwijl je plankt. We died…. en toen nog een keer. En nog een keer.

Een zucht ging door de zaal toen het halfuur erop zat. Iedereen was kapot. Mary was tevreden en wees ons op de kast achterin de ruimte, waar we onze yogamatjes mochten pakken. En weer lag er een cadeautje! De mooiste Nike innovatie. De Nike Studio Wrap Pack. Mijn god, het leek wel de Oprah Show: You get shoes, and you get shoes, and you get shoes;) De Studio Wrap is perfect voor workouts zoals yoga, barre en ballet en dus perfect voor onze laatste workout van de avond.

Compleet relax kwamen we de VIP ruimte weer binnen. Tijd voor interviews. Eerst mochten we kletsen met Nike Women’s head of design Kelly Tweedon. Miss awesome herself, zeg maar. Stel haar een vraag en ze vult een halfuur met inspirerende verhalen. Geweldig! We hebben het gehad over de nieuwste innovaties, de sport BH problematiek, haar favoriete producten en…

Vervolgens schoven we aan bij Mastertrainer Mary. Een superstoere chick die in Portland, op het hoofdkantoor, allerlei topatleten traint. Ze vertelde ons dat het voor hardlopers heel belangrijk is om echt goed af te wisselen tussen kracht en rennen en gaf tips om motivatie te behouden (stay tuned).

Toen was het tijd om terug naar het hotel te gaan waar we nog een drankje dronken en een klein hapje aten in een kamer vol met ballonnen. En toen was het alweer tijd voor het laatste cadeautje van de dag, een kettinkje als aandenken in de vorm van een diamant. Want: Diamonds are a girls best friend.

We hebben een fantastische 24 uur in Stockholm gehad, thanks Nike! En ik kom terug, want heb met ons drukke schema geen zak van de stad gezien;)

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent