2 Train | Girls night (work)out (part I)

Vrijdagavond let’s party! Althans dat zouden we normaal gesproken hebben gedaan. Dit keer gingen we voor een girls night workout. Deden we vorige week nog onze eigen NTC Week (NTC TOUR AMSTERDAM), next stop? Stockholm. De perfecte afsluiting van de #commit2fit challenge.

Geschreven vanuit onze beleving
Wat ons te wachten staat? Een zes uur durend trainingsevent: NTC Tour, waarbij je geen moment stilstaat. Dat belooft wat. Maar voor dit alles begint maken we kennis met de nieuwe Nike Training Club Spring 2014 collectie. We droppen onze koffers in de prachtige hotelkamers (Nobis Hotel). In de lobby zien we dat de lunch een half uur later begint dan gepland. Prima. Dan gaan we toch gewoon even shoppen? Met de Acne Store aan de rechterkant van het hotel vervelen wij ons heus niet hoor. We schieten nog even snel door naar de Zara om vervolgens precies op tijd terug te keren naar de lunch.

New collection
Als we de kamer binnenlopen zien we een prachtig gedekte tafel, met op iedere plek een cadeautje. We wonder what’s inside.. En dat niet alleen, de nieuwe collectie hangt in de rekken die verspreid over de room staan. We rennen direct na het rek met de spring tights. We are IN LOVE.

Crush
Fieke is helemaal verliefd op de mash top van de Nike Sportswear collectie. Francien kan haar ogen niet afhouden van de kleurrijke Nike Pro tight. Nike Pro dient toch als underwear? Not anymore. Je kunt de Nike Pro stukken nog steeds als under layer gebruiken, echter kun je er ook gewoon voor kiezen om ze enkel en alleen te dragen zonder extra layers. We like. Fiek heeft inmiddels een nieuwe crush gevonden. De Nike Free TR. Zie foto below.

Glamour babe
De rest van de media girls druppelen binnen terwijl nog steeds aan het rondkijken zijn. We gaan rustig zitten. In ons gezelschap verkeert Glamour redactrice Babette. Deze powergirl is verantwoordelijk voor de online redactie van Glamour.nl. Samen praten we over onze gemeenschappelijke liefde voor digitale media.

Nike Women’s Head of design
Nike Women’s head of design Kelly Tweedon is speciaal vanuit Portland (hier is het wereldwijde hoofdkantoor van Nike gevestigd) ingevlogen om ons meer te vertellen over de collectie die we nu zien. We worden geupdate over de nieuwste product innovaties en trends voor het komende seizoen. We zijn vooral onder de indruk van de Nike Studio Wrap. De enige schoen die nog ontbreekt in onze collectie. De schoen is speciaal gemaakt voor ballet, yoga en barre. We zijn onder de indruk van het simpele en mooie design. De perfecte balans tussen stijl en support als je het ons vraagt.

Barefoot training
Next? De Nike Free Bionic. Om eerlijk te zijn is (en nu was) dit niet onze favoriete trainings shoe. De 1.0 zool zorgt ervoor dat je bijna barefoot traint. Toen we vorige week high knee jumps moesten doen op deze schoen, deden onze knieën iets meer pijn dan verwacht. Met name omdat er minder ondersteuning is. Maar pas nu wordt het ons duidelijk waarom deze schoen minder ondersteuning biedt dan bijvoorbeeld een Nike Free 5.0 TR. Doordat er verminderde support is worden je beenspieren (meer) getrickered en maak je je benen sterker. Je moet zegmaar meer zelf doen. De eerste keer (vorige week dus) kan daarom een beetje onwennig aanvoelen. Helemaal als je het niet gewend bent. Dus je zult ons de komende weken meerdere malen op deze shoes zien, want wie wil er nou niet sterkere benen?

We love presents
Na de presentatie mogen we ein-de-lijk het cadeau uitpakken. Fieke opent de hare als eerst en ziet een prachtige roze Nike Free 5.0 TR in haar box liggen. Ook Francien is vanaf nu de gelukkige eigenaresse van diezelfde schoen. De flexibele midsole en superlichte upper zorgen ervoor dat je multidirectional kunt bewegen tijdens je trainingen. De schoen kan gebruikt worden tijdens je NTC trainingen, cardio sessies en andere gym workouts.

WTF?
De lunch wordt geserveerd. Een groene salade met heerlijke stukjes malse zalm ligt lacht ons smakelijk toe. Dit is tevens ons krachtvoer voor de rest van de nog jonge avond. Voordat het toetje geserveerd wordt mogen we even naar de kamer toe om ons klaar te maken voor vertrek. We hebben allebei onze eigen kamer. Bij het opendoen van onze kamers zijn we (wederom) aangenaam verrast. WTF? Er ligt gewoon een sporttas vol goodies op ons te wachten. Francien heeft al maanden haar oog op de Beautility Bag. En nu ligtie daar gewoon. De bag wordt vergezeld door een persoonlijke note. Pas nu spot Francien de Nike Tight of the Moment box. Okay, je begrijpt onze dag kan al niet meer stuk. De verpakking is fenomenaal. De print is in het echt nog mooier dan op de foto die we de dag ervoor te zien krijgen op de Nike Training Club page. In de tas zitten twee TE gekke outfits. Francien rent iets TE enthousiast naar Fieke’s kamer. Bonkt net iets TE hard op haar deur. De deur gaat open. Alleen staat er iemand anders in de deurpost. Oeps. Sorry. ‘Fiek, Fiek dit is echt te gek!’ Terwijl Francien naar binnen walst neemt Fieke een Instagram filmpje op. Zodat jij ook kunt zien wat we bedoelen met de verpakking van de Nike Tight of the Moment. We kunnen ons geluk niet op. Vlug kleden we ons om.

Ready? Set. Go!
Als we terugkomen in de lunchroom is het toetje uitgeserveerd. Echter zijn ze allemaal nog onaangeraakt. We kunnen het niet laten en eten die van ons mega snel op. Waarom zo snel? Nou omdat de bus op ons wacht. Het is de hoogste tijd om naar het event te gaan. De komende week lees je meer over het daadwerkelijke event.

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent