2 train | It’s all in your mind

Zuid Afrika is nog maar een kleine 60 dagen weg. Gisteren vertelde Francien al dat ze qua trainen niet helemaal op schema zit. Een blessure houdt haar van de straat en ze moet nog even wachten voordat ze weer volop kan gaan rennen. Kut natuurlijk, neemt niet weg dat ik weet dat Frans dit kan. Het is tenslotte 80% mentaal en wat dat betreft zit het bij haar wel goed.

Nu mijn training. Na de blessures van 2013 ben ik, met New York als hoogtepunt, weer back on track, maar de snelheid die ik begin 2013 nog redelijk had (10 km in 47 min in Milaan) was helemaal verdwenen. De training voor ZA staat dan ook in het teken van die snelheid terugvinden (en if possible verbeteren). En ook hier geldt, 80% mentaal, 20% trainen…

Die snelheid is een constant gevecht met mezelf. Met hardlopen ga ik vaak voor veilig, zodat ik zeker weet dat ik de race kan uitlopen en niet ergens halverwege dood neerval. Goed natuurlijk, want dood neervallen wil niemand. Maar mijn keuze voor veilig zorgt er ook voor dat ik nooit het uiterste bereik. En dat heeft niet zo zeer met trainen te maken. Eerder met m’n hoofd. Ik ben gewoon een watje.

En dus ben ik mezelf aan het uittesten. Ik doe wekelijks een interval training, ga dan volledig kapot… Ik ben aan m’n kracht aan het werken met een wekelijkse kickboksles, zo fijn. En ik ben gewoon aan het hardlopen. Zaterdag bijvoorbeeld, met m’n broertje als haas. Eens kijken of ik 4 km met een gemiddelde snelheid van onder de 5 min per km weer gewoon kon volhouden. Ging best ok, uiteindelijk liepen we een gemiddelde snelheid van 4.45. Goed voor je zelfvertrouwen. Helemaal goed voor je zelfvertrouwen: de 10 km van de volgende dag. Ik mocht niet kijken naar m’n snelheid en moest gewoon ontspannen lopen. En ja hoor, training is paying of, want nu zat m’n gemiddelde snelheid op 5.11 per km. Keep in mind dat ik in rond New York alleen maar net 5.40 min per km liep… You see why I’m happy;) Ik moet dus nog wat verder snel gaan lopen, maar het begin is er… En nog belangrijker, trainen is weer leuk!!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent