2 Train | Time 2 break a PB

Durf ik nog steeds hardop naar jou toe uit te spreken dat ik een marathon onder de vier uur wil lopen? Ja, dat durf ik. Tot drie keer toe faalde ik. Het waren mooie races. Ervaringen die ik nooit meer vergeet. Echter ontbrak het me keer op keer aan focus. Mijn prioriteiten lagen elders. Bij mijn werk. Bij mijn blog. Bij bijzaken die er niet toe deden. Ik gebruikte voornamelijk de bijzaken als uitvlucht. De komende zeven weken richt ik me in hoofdlijnen op een volgend hoofdstuk en de marathon. Ik ben namelijk ingeloot voor de Berlijn Marathon. Dat feit verdrong ik.

De Vierdaagse vormde de kick-off van mijn training. Ik heb tot twee keer toe bewezen dat ik iets kan uitlopen op wilskracht. Wat me toe niet lukte is iets uitlopen op basis van een goede lichamelijke conditie. Het trainingsschema waaraan ik me de komende zeven weken optrek is afkomstig van Runnersweb. Binnen dit schema kun je aangeven voor welke afstand je traint, je beoogde eindtijd, de looptijd van je schema, de intensiviteit van je training, je duurloopdag en je startweek.

Mijn schema is zojuist de printer uitgerold en de training wordt vandaag nog ingelost. Mocht er een kans zijn dat ik alsnog de marathon van New York ga lopen, dan laat ik de marathon van Berlijn schieten. Enkel vanwege mijn marathonervaring van vorig jaar. Toen liep ik in een heel kort tijdsbestek de bovengenoemde marathons achter elkaar. Leuk, maar zwaar en voorlopig niet voor herhaling vatbaar. Ben je er ook dit keer weer bij om me van begin tot eind bij te staan?

Voor welke afstand train je momenteel? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent