2 Train | Timing is everything

Hoe verspreid je jouw maaltijden over de dag? De verdeling van je maaltijden heeft misschien geen directe invloed op je calorie inname, MAAR is wel van grote invloed op je workout. Inefficiënt bijtanken raakt niet alleen je performance, maar ook op je lichaam. Timing is het antwoord.

Zorg ervoor dat je twee á drie uur voor je workout eet, Ongeacht het tijdstip waarop je traint. Zorg ervoor dat je niet teveel eet om een opgeblazen gevoel te voorkomen. Daarnaast kan het ook van invloed zijn op je stoelgang. Ik bedoel winderigheid wil je te allen tijden voorkomen. Toch?

Zitten er meer dan 3 uur tussen je laatste maaltijd en workout dan raad ik je aan om een kleine snack te eten 1 uur voordat je training daadwerkelijk begint. Een powerbar of appel is dan perfect. Zorg er wel voor de snack onder de 200 calorieën blijft.

Ga je voor een early morning workout, dan raad ik je  aan om iets kleins te eten. Trainen op een lege maag kan, toch is het beter om wel iets lichts te eten. Fieke drinkt bijv. een lichtverteerbare verse fruit smoothie weg. Zelf vind ik cracker perfect voor een early morning run.

Houd jij hier rekening mee als je gaat sporten? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

Recent