2 Train | Toolkit

Wat is jouw favoriete sport? Mijn nummer één sport is absoluut running. Toch vind ik het heel belangrijk om mijn horizon op sportief gebied te verbreden. Helaas kan ik (nog) niet aan een teamsport deelnemen omdat mijn werktijden daarvoor te onregelmatig zijn. Daarnaast dient het een sport te zijn die ik net als hardlopen overal en altijd kan doen. Vanwege dat drukke schema focus ik me daarom per maand op één nieuwe sport. Deze maand kies ik voor NTC workouts. De diversiteit spreekt me aan en daarnaast vind ik gemakkelijk omdat ik altijd en overal kan doen. Zelfs op mijn werkvloer.

Het enige probleem is dat ik voor NTC andere equipment nodig heb dan voor running… En laat ik daar nou net niet van in het bezit zijn. Gek hé? Dummbells, yoga mat, bidon, medicine ball en het springtouw. Zoals je op Instagram hebt gezien heb ik gelukkig alternatieven gevonden. Zoals melkflessen en een handdoek. Echter voldoet dit niet als ik vaker dergelijke NTC workouts wil doen. Daarom ben ik online opzoek gegaan naar de bovengenoemde tools. Het leek me handig om dit lijstje ook met jou te delen.

De rode loper
Op Instagram zag ik een superleuke foto voorbij komen onder de #commit2fit tag ‘@ro9119 Mijn paarse loper uitgerold, time to wokout!! 2/15.’ Robin heeft het hier natuurlijk over haar yoga matje. Elke keer als de de onderstaande mat in de Nike Store spot, denk ik die koop ik de volgende keer wel. Uit ervaring kan ik je vertellen, dat de grip van het matje heel goed is. Daarnaast spreken de kleur en het patroon me heel erg aan.

Fieke is overigens verliefd op de Stella McCartney yoga mat.

Trouwens de roze variant van de H&M vind ik ook een heel mooi matje.

Jumping Jacks + Dumbbells
Elke keer als ik mijn cola- of melkflessen erbij pak denk ik ‘Francien, ga je nog een keer dat pakket bij de Bershka kopen of niet? Voor 15 euro heb je twee dumbbells (1KG) én een springtouw. Ze geven ook nog eens een mooie ‘gele’ kleur aan mijn workout.

Genie in a bottle
Ik kan je één ding vertellen, wat word ik dorstig van die NTC workouts. Daar heb ik met hardlopen totaal geen last van. Ik zweet me helemaal de t*fus (sorry voor mijn taalgebruik). Zoals je weet ben ik ook niet echt heel erg fan van water (ditzelfde geldt voor thee en koffie), maar dankzij deze mooie fles lust ik best een slokje water. Helaas is deze fles online niet (meer) beschikbaar, maar ik heb een mooi alternatief gevonden.

Medicine ball
Toen ik nog op de basisschool in Harfsen zat, was de medicine ball mijn beste vriend. Why? Ik probeerde deze namelijk altijd zover mogelijk te gooien, echter ging dat lastig vanwege het gewicht… Maargoed neemt niet weg dat ik het de medicine ball nog steeds één van de fijnste tools vind. Vooral de vintage variant (lees: bruin en van leer)

Tot zover mijn toekomstige toolkit. Welke tool ontbreekt er nog in jouw gereedschapskist?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

Recent