#2 Voedzooi

Het is tijd voor voedzooi deel 2. Vorige week vroeg Francien mij om een gezondere versie te maken van een Happy Meal. Of dit gelukt is, kun je hier terug zien. Deze week stond er een andere uitdaging op me te wachten: een gezondere Milka Oreo.

Een week geleden had ik nog nooit een Milka Oreo op. Door Jelmer de Boer werd ik nogal nieuwsgierig en besloot ik toch maar eens een Milka Oreo te kopen en door mijn ontbijt te gooien. Dat ik dit niet eerder ontdekt had is misschien maar goed ook want oh wat is dit lekker!

Een gezondere Milka Oreo dus. Hoe ga ik dit doen? Gelukkig heb ik pas het boek Power Food van Rens Kroes binnen gekregen en daar stond ook een receptje in van Raw Oreo’s.

Naast deze ingrediënten hebben we ook nog een reep pure chocolade (100 gram) nodig met minimaal 70% cacao. Voor de Milka Oreo heb je niet alle oreo’s nodig uit het recept van Rens Kroes. Ik heb ze wel allemaal gemaakt maar je zou het recept van Rens Kroes makkelijk door vier kunnen delen. Ook hoef je de Oreo’s niet volledig af te maken. Maak de koekjes en de vulling en smelt de chocolade au bain-marie.

Ik heb van een A4 papiertje een rechthoekig bakje gevouwen in de vorm van een reep chocolade. Hier heb ik wat bakpapier in gedaan en daar de helft van de gesmolten chocolade in gegoten. Strooi hier nu wat van het koek-mengsel en van de cashew-vulling over en stop het voor 10 minuten in de koelkast. Na 10 minuten is de chocolade hard geworden en giet je er de andere helft van de gesmolten chocolade over. Laat dit nu een half uurtje hard worden in de koelkast en je hebt je eigen milka oreo!

Een happy meal en nu een Milka Oreo. Wat wordt mijn volgende uitdaging Frans?

‘Jenny, daar heb ik eens even goed over nagedacht. Is er een gezondere variant van AA-Drink? Dit is mijn favoriete drankje als ik langer dan een uur hardloop, maar is er ook een betere of gezondere variatie op te maken?’

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent