2 Wear | Verhouding

De liefde van mijn (sport)leven? Naast Fieke? Nike. We go way back. Onze ‘verhouding’ duurt inmiddels al 13.5 jaar. Deze verhouding kwam pas na 10 jaar aan het licht. Toen ik samen met Fieke betrapt (lees: ontdekt) werd. Van een verhouding is inmiddels geen sprake meer. We, Nike en ik, zijn inmiddels een setje.

Je kunt ons gerust klef noemen. We slapen, werken, eten en sporten iedere dag samen. Onze levens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van onderbroekenlol (er bestaat inderdaad Nike ondergoed) tot een held op sokken. We delen lief, leed en zweet.

Soms zijn we op voet van oorlog. ‘Alleen bij een grote vriendschap kun je je een grote ruzie veroorloven.’ Onze kwesties hebben heel wat voeten in de aarde. We vloeken vaak. Knalgeel versus pimpelpaars en toch kunnen we niet zonder elkaar. We vinden altijd weer onze weg, want de road is tenslotte onze runway.

Je kwam zomaar uit de lucht vallen. Je hebt een bepaalde Air over je heen. Je moet altijd doorgaan tot het gaatje. Oftewel altijd tot de Max. Ieder jaar, Ieder seizoen word je in een nieuw jasje gestoken. Je bent gewild, ongeacht je verschijningsvorm.

Dankzij jou ga ik vliegend van start. Stijg ik tot ongekende hoogtes. Je geeft me de vrijheid om te vliegen. Terwijl je pas twee bent. Je bent nog mooier dan je voorganger. Je bestaat uit enkel draad. Je bent licht. Je bent ijzersterk. Je bent mijn ongekende favoriet. Je doet je naam Flyknit Lunar alle eer aan.

Het doel van oorlog is vrede. Vrede tussen de sport-bh en mij is er voorlopig niet. De stille oorlog voltrekt zich iedere dag weer. Als ik je aantrek blijf je ergens op mijn linker schouderblad steken. Als ik je wil ontdoen van mijn bezwete lichaam laat je niet meer los. Ik hou van jou, maar soms moet je elkaar ook los kunnen laten. Echt. Dat maakt onze relatie alleen maar sterker.

Je beschermt me al jaren in weer en wind. Dankzij jou ben ik aantoonbaar niet meer van suiker. Je loopt storm; de windrunner. Ik heb je in alle soorten, kleuren en maten. Af en toe stink je een uur in de wind. Logisch, want ook nu delen we lief, leed en zweet.

 

Het moraal van dit verhaal? Zonder Nike had ik hier niet gestaan. Ik mag dan dateren uit 1986 en Nike uit het bouwjaar 1972. Liefde kent geen leeftijd. Deze week blikken we daarom samen, Nike en ik, terug op hetgeen dat ons onlosmakelijk verbindt; de liefde voor design en innovatie. Deze liefde krijgt vorm in de Genealogy of Innovation. Kijk je met me mee? 

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent