2 win | A special watch

Een horloge die je sportprestaties meet. Daar is op zich niets nieuws aan. We hebben al vaker geschreven over de Nike+, TomTom en de Smartrun, maar er is weer een nieuwe. De garmin Forerunner 620.

Whats so special 
Het is een horloge die eigenlijk werkt als een soort personal trainer. Zo kun je je hersteltijd berekenen en weet je dus precies wanneer je de volgende run kunt plannen. Je kunt er trainingsplannen aan koppelen en hij geeft je allerlei informatie over jouw run. En dan bedoel ik niet afstand, snelheid en calorieverbruik. Nee, ik bedoel specifieke info zoals grondcontacttijd. En hij kan nog iets bijzonders. Iets wat voorheen alleen in een lab gemeten kon worden. Iets waar ik voor dit horloge werkelijk nog nooit van gehoord had. Hij berekent je VO2 max-waarde. Dat dus… Even voor de duidelijkheid: Het is een getal wat een indicatie geeft van het maximale zuurstofvolume dat je per minuut, per kilogram lichaamsgewicht kunt opnemen bij een maximale prestatie. Wat je daaraan hebt? Nou aan de hand daarvan voorspelt het apparaatje bijvoorbeeld jouw verwachtte eindtijden op andere afstanden. Toch best handig!

The test 
Als ik het horloge uit de verpakking haal en aanzet, begint ie gelijk te werken. Dat op zichzelf is al een wonder, een vol horloge in de verpakking. Ik kan dus meteen beginnen. Het horloge is lichter dan alle andere en ook wat minder massive. Ik kan dus nog gewoon mijn mouwen heen en weer schuiven. Ook een pluspunt.

De eerste run die ik doe, is met mijn broertjelief. Een rondje wat we vaker samen lopen, we kennen dus de afstand (11,6 km). Toch zet hij, om te vergelijken ook zijn Nike app aan. Op de eerste km’s is de Garmin duidelijk een beetje van slag. De eerste km volgt pas na 1,5 en ook de tweede is niet helemaal accuraat. Toch te lang in het doosje gelegen;) Gelukkig krijgt die daarna goede verbinding met z’n friends in space en beginnen de km momenten te kloppen. Hoewel ik uiteindelijk dus wat minder km in mijn eindtijd had volgens m’n horloge deed ie uiteindelijk wat ie moest doen. Daardoor ben ik ook enigszins geïrriteerd over de verwachtte eindtijden van andere afstanden. GRRRR

Om te kijken om het horloge altijd opstartproblemen kent of dat dit een uitzondering was, moest er nog een testje gedaan worden. 5 km dwars door Amsterdam verliepen volledig vlekkeloos. Awesome!

How much… 
Niet goedkoop, €399,-. En dat is de prijs exclusief heartrate monitor. Incl. is hij 449.

Rate it 
Als ik dit horloge een cijfer moet geven, dan zeg ik een 8-. Hij is dun, licht en super gemakkelijk in gebruik. Het is een innovatief klein apparaatje met veel mogelijkheden. Ook hartslag kan er bijvoorbeeld makkelijk op worden gemeten. Al moet ik zeggen dat ik wat hartslagmeters betreft toch nog steeds fan ben van de adidas SmartWatch. Desalniettemin, zeker een goede optie! En hell, hij mag dan duur zijn, qua prijs is ie echt niet duurder dan een personal trainer op elke run achter je aan;) En hij doet hetzelfde, misschien zelfs wel meer…

SURPRISE!
Een verhaal over een nieuw horloge schrijven we natuurlijk niet zomaar. Nee, we hebben een verrassing voor. WE MOGEN EEN HORLOGE WEGGEVEN!! Is er een betere manier om het nieuwe jaar sportief te beginnen? Om je goede voornemens in één klap uit te laten komen? Nee toch! Ga dus naar onze Facebook pagina en vertel ons jouw goede voornemen onder de post over de contest. Oh en een like voor de pagina van Garmin wordt extra gewaardeerd;)

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent