2 Work | Working late?

Wat doe je verkeerd als je op dit tijdstip nog op kantoor zit? Goede vraag, ik zit er namelijk nog. Waarom? Stel je voor, Sinterklaas komt eraan en je werkt bij de Intertoys. Dan kun je wel raden dat dat de drukste periode van het jaar is. Momenteel zit ik een soortgelijke periode. Echter betreft het hier de organisatie van een te gek event dat over twee weken plaatsvindt. Momenteel bereid ik me daarom fysiek en mentaal voor op lange en drukke dagen. Ik kan dit zien als vervelend, maar dat doe ik niet. Het harde werken betaalt zich over twee weken namelijk absoluut uit. Dat weet ik zeker. Het is alleen wel lastig om je aandacht erbij te houden. Helemaal als je het Alle Dagen Heel Druk-syndroom ervaart. Om op de been te blijven houd ik me daarom aan de onderstaande lijst.

Be prepared
Normaal gesproken word ik wakker, neem ik een douche en pak ik mijn tas in. Vanwege de drukke werkschema doe ik dit al de avond van te voren. Mijn tas wordt gepakt en ik neem een douche. Daarnaast maak ik mijn maaltijden de dag ervoor al klaar. Weet je waarom? Als het druk is dan schiet dat laatste erbij in. Waardoor ik bij gebrek aan beter al snel naar de chocolade en Coca-Cola grijp. Okay ik moet je wel toegeven dat ik zondagnacht om 01.30 uur nog bezig was met de voorbereiding van mijn maaltijden, het werden er drie. Echter heb ik er vandaag ook nog profijt van. Als ik straks thuis kom, rond 23.00 uur dan staat er een heerlijke gezonde groene salade op me te wachten.

To-do list
Deze heb je vast al eens vaker gehoord, maar het is aan te raden om een to-do list te maken aan het einde van je werkdag voor de daarop volgende werkdag. Dat geeft mij in ieder geval heel veel rust. Als ik dit niet doe dan val ik vaak heel onrustig in slaap of ik bekijk in het ergste geval voordat ik ga slapen nog mijn mail. Niet doen! Want daardoor slaap je nog minder lekker.

Emails
De meest succesvolle zakenmensen bekijken niet direct hun email in de ochtend. Dat zijn namelijk vaak requests die niet gelijk een antwoord behoeven. Mocht dit wel zo zijn dan bellen ze je wel. Emails blijken namelijk een grote afleiding te zijn van hetgeen dat je echt moet doen op een dag. En natuurlijk zijn emails lezen en beantwoorden daar ook een onderdeel van. In de ochtend focus ik me daarom tegenwoordig eerst op de moeilijkste taken van de dag. Dan heb ik die alvast gedaan en dat geeft rust. Ik moet wel toegeven dat ik in tegenstelling tot veel mensen om me heen beter werk in de avond en nacht omdat er dan minder afleiding is. Vandaar dat ik ook nu pas deze blogpost schrijf.

Don’t hit snooze
Kijk als je een hele lange dag voor de boeg hebt, dan is snoozen niet hetgeen dat je wilt doen. Ook al is het nog zo aantrekkelijk. Het is bewezen dat van snoozen je vermoeidheid uiteindelijk alleen maar toeneemt in plaats van afneemt. So, let’s make a deal: DON’T HIT SNOOZE TOMORROW.

Sporten
Hoe kan het ook anders? Ik vind het heerlijk om mijn lange dagen af te trappen met een hardloopsessie in de sportschool of in het park. Ik heb het geluk dat de bedrijven waar ik voor werk allebei heel sportminded zijn en dat er dus een gym en douches aanwezig zijn. En heel soms sport ik midden op de dag, als mijn energie level begint te dalen. Ik krijg van sporten namelijk heel veel energie. Daarnaast zorgt het er ook voor dat ik me daarna nog beter kan focussen op hetgeen dat ik moet doen. Ook al is mijn werkdag vandaag extreem lang, ik kijk er na uit om zo mijn laptop te sluiten en naar huis te lopen. Mijn laptop laat ik mooi achter op mijn bureau.

Ik wens je een fijne avond. Slaap lekker alvast.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent