2 Workout | After-workout mistakes

Je bent klaar met je run of workout, wat je daarna doet is net zo belangrijk als wat je ervoor doet. Zeker met het oog op je gezondheid. Heel veel girls including me begaan een aantal veelgemaakte (beginners)fouten. Vandaag geef ik jou en mezelf daarom goedbedoeld advies.

Stretches
Zelf heb ik een bloedhekel aan stretches. Als ik klaar ben met lopen heb ik daar simpelweg geen zin in of ik heb er net als Geer de kracht niet meer voor. Sla je ze net als ik dus ook graag over? NIET DOEN. Stretches verlichten eventuele pijntjes en versnelt spierherstel. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat je spieren soepel blijven, het verhoogt namelijk de flexibiliteit van je spieren. De duur van de stretches? Een stretch wordt pas effectief als je het minimaal 30 seconden weet vol te houden. In heel diep en duister verleden maakte ik dit filmpje…

Happy hour
Je vergeet om bij te tanken. Na je 45 minuten durende run op de loopband, stap je direct onder douche, je werkt je make-up bij, kapt je haren en gaat voor drinks met friends. Oeps!? Honger? Je after-workout snack stilt niet alleen je honger, maar voorkomt ook dat je maag gaat knorren. Ga voor een proteïne snack vol koolhydraten, eet/drink deze tussen 30 minuten en twee uur na je workout. Bijvullen is heel belangrijk voor het herstel van de spieren en ze worden er ook sterker door. Om deze reden heb ik tegenwoordig dus altijd een after-workout snack in mijn gymbag. Dit kan een energy bar zijn, maar ook een proteïne shake, mijn favoriet? De RoadRunner, goede naam hé?.

Water tekort
Je drinkt niet genoeg water. Na een run is het van groot belang om genoeg water tot je te nemen. Helemaal als je tijdens je run niet gedronken hebt. Je wilt natuurlijk niet dat je lichaam uitdroogt. Uitdroging kan namelijk leiden tot vermoeidheid en mood swings.

Je wisselt niet van kleding
Dit is waar ik extreem goed in ben. Als ik gerend heb plof ik vaak het liefst direct op mijn bureaustoel (als ik op werk ben) neer.  Douchen kan vaak wel nog even wachten, eerst even snel nog een paar mailtjes wegwerken.  Het uitstellen van je douche blijkt bij nader inzien niet echt een goed idee te zijn. Resulterend in een permanente geur die blijft hangen in je sportkleding, lichaamsacne (je kent ze wel, die warmte bultjes op je rug)en zelfs schimmelinfecties (ieeeeeh). Trek je workout kleding dus asap uit, zodra je klaar bent.

Je plant je volgende run niet
Je mag harstikke trots op jezelf zijn als je vanochtend al voor een workout bent gegaan. Maar wanneer is je volgende training? Zet je goede gedrag voort en plan je volgende run. – your health will thank you for it. Want van niets doen wordt niemand echt gelukkig. Juist dat voldane after-workout gevoel moet je motivatie zijn om je volgende run in te plannen.

Aan welke van de bovenstaande (beginners)fout(en) heb jij je schuldig gemaakt? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent