2 Workout | Favorite health apps

Als je mij tegenkomt, dan is dat hoogstwaarschijnlijk met m’n telefoon in m’n hand. Of het nou tijdens het rennen is of gewoon onderweg naar kantoor of de supermarkt. Ik laat dat ding niet uit het oog. Het gaat zelfs zo ver dat ik een kwartier langer nodig heb om op te staan, omdat ik eerst nog Instagram, Facebook en het nieuws wil checken voor dat ik m’n bed uit kom. Hetzelfde geldt voor de avonden… Slechte gewoonte, I know, maar het heeft ook zo z’n goede kanten. Want daardoor heb ik nu wel mooi een lijstje met mijn favoriete health-apps. En die ga ik mooi wel met jou delen;)

Natuurlijk staat mijn telefoon vol met running-apps. Maar ik gebruik ze lang niet allemaal. Sommige heb ik zelfs nog nooit gebruikt. Ik heb gewoon zo m’n favorieten en ja… waarom zou je daar van afwijken, toch?

Adidas Mi-Coach: Voor de marathon training hebben we van Adidas een heel schema gekregen. Inclusief hartslagmeter. En dat is echt zo’n vette manier van trainen. Volledig gepersonaliseerd op mijn hartslag. Ik krijg dan ook tijdens het rennen feedback over of ik te snel of te langzaam ren. Heel cool.

Nike Running: Al jaren loop ik hier mee. Begon met m’n iPod Nano en ging daarna over de iPhone. Echt een top app, zeker nu je ook een ranglijst met je vrienden kunt zien. Al is die in mijn geval momenteel niet zo positief;)

Nike training Club: Zo vaak mogelijk doe ik een workout uit deze app. Mijn favoriet? De Jenette Jenkins ab blast. Die is echt top. Het is wel een bonus workout dus je zult er eerst wat voor moeten werken. Ik geloof 3 uur.

Runtastic squats: Een app die je helpt met het behalen van zoveel mogelijk squats. Ik ben helemaal fan van squaten. Het is gewoon super goed voor m’n achterste en kost niet veel tijd om dagelijks te doen. Met deze app krijg je een aantal sets die je dagelijks uitvoert.

Moves: Deze app houdt over de hele dag al je bewegingen bij. Hij tract hoeveel je loopt, fietst of rent en zo krijg je dus een compleet overzicht van de dag. Best wel interessant, want vaak doe je toch meer dan je denkt. Zo vergeet ik altijd dat ik ongeveer een uur per dag op de fiets doorbreng. Geeft me weer een goed gevoel over mezelf;) Enig nadeel: die iPhone batterij…

Headspace: Ik ben een typische nuchtere Hollander. Al dat zweven is niks voor mij. Maar ik ben wel vaak druk en vergeet dan af en toe m’n rust te pakken. 10 minuten met deze app doet dan wonderen. Het is eigenlijk een vorm van mediteren 2.0, waarbij je 10 minuten lang met je ogen dicht focust op een aantal dingen om je hoofd te legen. Best goed, toch?

Wat zijn jouw favoriete health apps?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent