2 Workout | Mythbusters

my·the [miet?] (de; v(m); meervoud: mythen, mythes): gangbare, als onaantastbaar beschouwde, maar ongegronde opvatting. De sportwereld heeft genoeg van dit soort verhalen. Verhalen waarvan we allemaal denken dat het waar is, maar die echt nergens op gebaseerd zijn. En waarschijnlijk zijn er, naast de al ontkrachte, nog een heleboel waarvan niemand weet dat het niet klopt. Die kunnen we hier dus ook niet beschrijven. Wel kunnen we de mythen ontkrachten waar een groot deel nog in gelooft:)

Als ik maar genoeg water drink word ik vanzelf dun:) 
Water wordt vaak gezien als hét wondermiddel. Het zou zorgen voor een mooie huid en alle slechte stoffen zo je lichaam uit spoelen. Thing is, ze hebben nooit bewijs gevonden hiervoor. Net als de mythe dat als je water drinkt, je minder trek hebt. Het klopt dat je lichaam het moeilijk vindt om dorst en honger door elkaar te halen, maar je honger wordt niet minder door een extra glas water. Helaas;)

Waarom heb ik nog geen sixpack!? Ik doe toch buikspieroefeningen!
Bestond er maar zo iets als lokaal afvallen. Dan hadden alle ladies wel een plek waar ze zich met volle passie op zouden gooien. Am I right? Maar dat is dus niet zo. Misschien heb je het al wel eens voorbij zien komen: Abs are made in the kitchen. Buikspieren worden pas zichtbaar op het moment dat het laagje vet verdwijnt en dat gebeurt niet door dagelijkse situps.

Ja dahaag, ik ga geen krachttraining doen! Straks word ik zo’n bodybuilder…
(Bijna) Niet mogelijk, omdat wij vrouwen daar niet voor gemaakt zijn, uitzonderingen daargelaten. Hier komt namelijk het verschil tussen oestrogeen en testosteron om de hoek kijken. Het is juist heel goed om krachttraining toe te voegen aan je workouts! Waarom? Het geeft je stofwisseling een boost. Daarnaast bevordert het je hardlopen, tone je je figuur en kost het minder tijd dan cardio.

De hardloopband zegt dat ik 800 calorieën heb verbrand. En die band heeft altijd gelijk! 
Natuurlijk niet waar. Het is een schatting op basis van gemiddelden. Hoeveel calorieën je verbrand is afhankelijk van zoveel factoren. Sommige apparaten gaan nog wel in op leeftijd en gewicht. Maar vetpercentage is bijvoorbeeld ook heel belangrijk en ik heb nog geen loopband gevonden die daar om vroeg;)

Ik mag niks eten voor m’n workout, zo verbrand ik veel meer vet! 
Het is niet helemaal duidelijk en er gaan veel verschillende verhalen rond. Feit blijft dat je door te eten je lichaam energie geeft die je tijdens je workout heel goed kan gebruiken. Ook al eet je maar iets kleins. Je lichaam heeft het nodig!

Who needs a sports bra? Het doet niks anders dan het gebounce tegenhouden. 
Not true! Het is natuurlijk een van de dingen, maar zeker niet het belangrijkste! Het gaat namelijk het doorzakken van je borsten tegen. Ik dacht altijd, geldt niet voor mij en mijn kleine borstjes, maar niks is minder waar. Ook voor mij liggen de hangtieten op de loer. Ben ik even blij dat sport BH’s tegenwoordig part of the sportslook zijn!

Wist je dit allemaal al? En heb je nog meer mythen die het ontkrachten waard zijn?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent