2 Workout | Opgehoepeld

Allereerst mijn maar ook Fieke’s excuses voor de verlate blogposts. We zitten op dit moment allebei even in een achtbaan die maar door blijft gaan en waarbij we max .4 uurtjes slaap pakken. Onze to-do lists lijken maar niet korter te worden. En nee daar worden we niet heel erg happy van. En dat terwijl deze maand het  I FEEL GOOD gevoel centraal gaat.

Alvorens ik begon aan deze blogpost laste ik 15 minuutjes rust in. Mijn break heb ik zo efficiënt mogelijk geprobeerd in te vullen. Hoe? Door ontspanning en beweging met elkaar te combineren. De hoelahoep was het antwoord! In de Santé las ik namelijk dat intensief hoelahoepen ongeveer gelijk staat aan rennen op een hardloopband: als beginner verbrand je zo’n 100 calorieën per 10 minuten!

Maar goed hoelahoepen kon ik vroeger al niet…. Op de één of andere manier lag dat ding bij mij telkens binnen 4 seconden op de grond. Daarnaast had en heb ik te maken met een motoriekstoornis (en ja die heb ik echt). Wat ook niet echt helpt als je een hoepel draaiende probeert te houden. Dit verklaart overigens ook direct waarom mijn gevoel voor richting en ruimtelijk inzicht ontbreken. Back to the story, hoelahoepen dus.

Hoopvol begin ik aan mijn workout, gaat het me nu dan toch echt lukken? Langzaam breng ik met mijn ‘Hollandse’ heupen in beweging . Echt soepel gaat het niet. Beschikte ik maar over de ‘Argentijnse’ heupen van Koningin Maxima… Even raak ik in een extase, noem het euforie. Ik schreeuw tegen Sandra (één van mijn vriendinnetjes) dat het me lukt. En precies op dat moment valt de hoepel op de grond. Maar ik geef niet op! Na 5 keer beheers ik ein-de-lijk de techniek. Het voelt fantastisch! Nee echt. Het ziet er vast heel spastisch uit, maar mijn heupen bewegen wild heen en weer terwijl de hoepel netjes rond mijn middel draait.

Laat ik je trouwens ook even vertellen wat je allemaal traint als je gebruik maakt van een hoelahoep. Ten eerste je buikspieren, want die krijgen het zwaar te voorduren en dat voel je! Je onderrug wordt getraind en je rompstabiliteit neemt toe. Tegelijkertijd werk je aan een strakke taille. Een perfecte workout voor de meisjes die deze maand al het strand oprennen gehuld in een prachtige bikini! Aan een sessie van 10 minuten 2 of 3 keer per week heb je genoeg!

Hoe zit het met jouw hoelahoep kwaliteiten?

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent