2 Workout | Post Running Stretches

Je kuiten worden dagelijks zwaar belast, het is daarom heel belangrijk om te stretchen na een run. Zeker als je hakken draagt en regelmatig rent. Want (te) korte kuitspieren kunnen leiden tot blessures. Daarom heb ik zes stretch oefeningen voor je op een rijtje gezet. Btw ik heb voor deze fotosessie gebruik gemaakt van iPhoto om mezelf meer kleur te geven, want als ik je de originele varianten laat zien word je verblind door mijn witte melkflessen. Die waren zelfs witter dan de spierwitte muur! Zon waar ben je nou?

1. Deze stretch kun je overal doen, zolang er maar een muur is. Het is de bedoeling dat je deze oefening 20 á 30 seconden volhoudt. Deze stretch ga je namelijk pas echt voelen na minimaal 15 seconden. Let erop dat je je knie niet te ver door buigt. Voer deze oefening aan weerskanten uit.

2. Ga zo dicht mogelijk bij de muur staan en druk je voorvoet tegen de muur. Zorg ervoor dat je hiel op de vloer blijft staan. Hou deze oefening aan weerskanten 15 seconden vol.

3. Goed, ik maakte voor deze oefening gebruik van een iPhone kabel, omdat ik niet zo gauw een soortgelijk ding kon vinden. Zet je ellebogen vast in je buik (dit ging bij mij niet omdat de kabel te kort was). Haal het touw achter je voet langs en trek het touw rustig naar je toe. Je voelt zelf aan tot hoe ver je kunt gaan. Het andere been plaatje aan de binnenkant van je bovenbeen. En voor de elatische meisjes onder ons, probeer je been op de grond te leggen. Dit lukte mij niet, ik niet zo flexibel op dit moment. Hou deze oefening aan weerskanten zo’n 20 tot 30 seconden vol.

4. Dit vond ik zelf de lastigste oefening. Het lukte me om eerlijk te zijn ook echt gewoon niet. Gelukkig werd foto net gemaakt op het moment dat ik het drie seconden volhield. Ik kan je ook niet echt goed uitleggen hoe deze stretch werkt. Dus kijk maar gewoon goed naar de foto. Probeer deze oefening zo’n 30 seconden vol te houden aan weerskanten.

5. De onderstaande oefening ging me gelukkig wel weer heel erg goed af. Je hoeft me alleen maar na te doen en deze oefening 30 seconden vol te houden.

6. Dit is mijn favoriete stretch oefening. Plaats je rechterbeen op het linker bovenbeen en zak rustig door je knie. Je voelt zelf tot hoe diep je kunt gaan. Het is de bedoeling dat je deze oefening zo’n 30 seconden volhoudt aan beide zijdes.

Oké voordat je begint over mijn houding, of dat ik te voor over gebogen sta i’m not a pro ;-). Stretch jij na het hardlopen? Of vind je het overbodig? 

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent