2 workout | PT part 1

Ik schreef het afgelopen zondag al. Ik train de komende maanden met een personal trainer. Mijn lichaam heeft wat klappen gehad de afgelopen tijd en ik wil toch graag die marathon uitlopen;) Bij een personal trainer denk ik gelijk aan een veel te gespierde bodybuilder look-a-like met army-regime en bijbehorende bulderende stem. Typisch iets voor mij… Ik ga bij het kleinste bevel al met m’n hakken in het zand. Nee, dan is Niloe een welkome afwisseling. Een meisje, net als jij en ik (alleen dan 2 keer zo sterk zeg maar…), die al jaren bootcamps geeft en nu een carriere als personal trainer najaagt. Ze is gespecialiseerd in core & stabilisatie (perfect voor lopers), TRX, kettlebel en voeding. En ze beult me af, haha;) Hoe?

Warming up
Gister stond ik om 18.00 op de loopband. Ik begin zelf met een warming-up van ongeveer 10 minuten. Niet dat ik een warming-up nodig heb. Ik ben namelijk standaard overal laat en heb dus altijd haast (lees: hard fietsen, rennen en bezweet binnenkomen), ondanks dat ClubSportive op nog geen 5 minuten van mijn huis is. Na die 10 minuten maakt Niloe me los van de loopband en gaan we beginnen. Eerst rustig, met een opbouw naar zwaardere oefeningen. Die ik scheldend, binnensmonds dan, volbreng.

TRX
Ik had nog nooit met TRX getraind. Heb het Manon al vaak zien doen. Hell, die heeft ze zelfs thuis en neemt ze mee op vakantie;) Maar voor mij was het dus helemaal nieuw. En het ziet er echt niet zo indrukwekkend uit, die touwen aan het plafond. Schijn bedriegt helaas, want echt, het is zwaar. Planken terwijl je je balans probeert te behouden omdat je voeten in de touwen hangen, in plaats van op de grond… Opdrukken in dezelfde houden. M’n armen en buik hadden het gister zwaar te verduren.

Lifting weights
En na die TRX was ik nog lang niet klaar. Niloe zei met een big smile tegen me: “Ik ga je wat spierballen geven, meisje”. En dus mocht ik met kettlebells en gewichten aan de gang. Schouders, biceps, triceps en rug werden ook nog aangepakt. En dat is dan ook meteen de reden dat ik vandaag als een stijve hark achter m’n computer zit en eigenlijk niet veel meer kan dan stilzitten en typen (komt goed uit).

Trainen met een personal trainer is duurder dan gewoon fitnessen en ik heb mazzel dat ik een goede prijs heb gekregen omdat ik Niloe kan helpen met promotie en haar website. Ik besef me dan ook dat het een luxe is. Maar ondanks dat, het is zeker een goede investering om een paar trainingen te doen. Een personal trainer heeft namelijk echt alleen aandacht voor jou. En kan dus heel gericht naar jou wensen en lichaam kijken. Je hoeft het ook echt geen dagelijkse gewoonte te maken;) Maar af en toe een keer kijken hoe je vordert en samen een persoonlijk programma maken is echt de moeite waard. Tenminste, dat hoop ik, maar we gaan het zien als ik over de finish vlieg in Berlijn;)

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent