2 Workout | Stop skipping weekend workouts

Doordeweeks lukt het trainen of hardlopen meestal wel. In de weekenden is uitrusten en niets doen soms ook heel erg verleidelijk. Als het weekend dan bijna is afgelopen voel je je misschien wel schuldig dat je je workout routine hebt overgeslagen. Natuurlijk mag dat weleens gebeuren, maar niet ieder weekend. Wat kun je doen om dit tegen te gaan? Ik deel hier mijn vier geheimen.

1. Probeer eens wat anders. Jezelf constant motiveren voor hetzelfde kan lastig zijn. Dus wissel je run in tegen een kickbox les of bootcamp class. Verandering van spijs doet eten! Echt. Als ik mijn hardloop mojo kwijt ben kies ik vaak voor een online workout video. Zo’n workout hoeft niet lang te duren, maar dan heb je toch iets gedaan!

2. Plan een lange workout in. Toen ik voor de New York City Marathon trainde gebruikte ik de weekenden voor de langere afstanden. Je hebt dan namelijk ook genoeg tijd om weer bij te komen. Het is tevens een nuttige invulling van je weekend waar je veel voldoening uit kunt halen. Met een goede marathon training ben je zo drie tot vier uur kwijt. Dat is best lang. Je kunt een workout ook opdelen in verschillende onderdelen om het leuk te houden, fiets een stukje, neem een duik in het zwembad en ren terug naar huis.

3. Team up. Een workout buddy is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens heel erg handig. Vooral als je geen zin hebt om te gaan terwijl je wel hebt afgesproken. Ik heb vaak genoeg geen zin, maar als Fieke voor de deur staat ben ik toch altijd heel blij, want dat geeft me achteraf een heel voldaan gevoel. En je workout buddy hoeft niet perse een meisje te zijn. Een knappe jongeman is natuurlijk ook niet verkeerd en misschien nog wel uitdagender.

4. Daarnet stipte ik het al even voor je aan. Als je geen zin hebt om je huis te verlaten, dan is het aan te raden om een (online) workout video te zoeken die je aanspreekt. Op Fitsugar.com, Shape.com en Self.com vind je hele fijne workouts die je gewoon in je woon- of slaapkamer kunt uitvoeren.

Heb jij nog een tip waarmee je voorkomt dat je je weekend workout routine skipt?

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent