2 Workout | Work it girl!

“Francien & Fieke, Hardlopen. Hoe maak je hardlopen leuk(er)?” Deze vraag krijgen we bijna iedere week wel. Daarom vind ik het hoogtijd om te delen hoe wij onze runs leuk(er) maken!

Pak wat je pakken kan!

Als we rennen proberen we niet alleen gebruik te maken van de ‘runway’ aka de weg. Nee, we proberen zoveel mogelijk obstakels mee te pakken. Obstakels? Trapjes op en af, slalommen om Amsterdammertjes, springen over plassen, lantaarnpalen aantikken en ga zo maar door! Juist deze obstakels maken onze run net even ietsje uitdagender en leuker.

Hello goodlookin’

Jongens kijken… Als een jongen rent of sportief doet heeftie bij ons sowieso al een streepje voor. Daarom rennen we ook zo graag in het Vondelpark… Daar komen namelijk best wel hele knappe sportieve dudes aan ons voorbij gelopen. Regelmatig verdraaien wij onze nek aan die net iets té knappe en goedgeklede sportieve hardlopende knappert (mis ik nog woorden Fiek?).

Are you up for a good challenge?

Ik moet je eerlijk toegeven dat ik er een bloedhekel aan heb als ik word ingehaald. Door wie dan ook! Ik denk ook altijd dat ik het makkelijk van iedereen win, terwijl dit echt totaal niet het geval is. Maar door dit te denken kan ik het hardlopen wel langer volhouden en het geeft me het gevoel dat ik ook echt heel hard kan, totdat ik weer wordt ingehaald door de volgende passant. Een goede uitdaging ga ik natuurlijk niet uit de weg. Dus als je me inhaalt dan is de kans groot dat ik je terug inhaal. Ook als dat betekent dat ik naar vier minuten helemaal kapot ben en niet meer verder kan. Maar dan kan ik in ieder geval tegen mezelf zeggen dat ik het wel kan! Onderling hebben Fieke en ik soms ook last van een titanenstrijd. Vooral in wedstrijdverband.. Je wilt eigenlijk niet van elkaar onder doen. Toch zijn er genoeg runs waarbij we afspreken om samen de finish te halen.

Need for speed

Je hebt vast wel iemand in je omgeving die heel vaak en hard rent. Nodig hem of haar een keertje uit om samen te lopen. Het is niet leuk om te verliezen, maar juist iemand die harder rent dan jezelf kan jou uitdagen om meer uit jezelf te halen. Echt! Zeker als je als meisje zijnde met een jongen rent. Je wilt toch niet gelijk al afgaan, gewoon gaan met die banaan! Als het echt niet gaat dan doe je gewoon alsof veter los zit, waardoor je drie seconden stil mag staan. Pak dit moment om even uit te hijgen en ren vervolgens weer verder totdat je linker veter ook losgaat.

Look good while doing it

Ik weet niet hoe vaak Fiek en ik het nog tegen je moeten zeggen, maar er leuk uitzien tijdens je run, zorgt voor meer plezier en vertier (lees: jongens die zich omdraaien en daarbij een frontale botsing vooroorzaken). En die zweetvlekjes net onder je borsten, ach who cares? Het hoort erbij.

McRun

Als je voor een langere afstand traint, mag je best wel een paar goede pitstops maken. Althans dat vinden Fiek en ik. Zo rij ik niet door de McDrive nee ik ren liever door de McDrive. Wat ik bestel? Een ijskoude Coca-Cola met rietje. Noem het mijn diesel. Als ik weer bijgetankt ben en de bandjes zijn opgepompt vervolg ik mijn weg.

Hoe maak jij je runs leuk(er)?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent