2 Workout | In the gym

De sportschool en ik… Geen beste vrienden. Ik heb een hekel aan het idee dat ik bakken met geld betaal, zonder dat ik enige flexibiliteit heb. Dat we elkaars lucht lekker inademen. Dat ik tijdens het lopen op de loopband niet vooruit kom. Dus… Ik ga gewoon niet naar de sportschool. Ik heb een heerlijk sportregime gevonden door hard te lopen, thuis krachttraining te doen met mijn bescheiden thuistools en af en toe een training buiten de deur mee pak.

Tot nu. Ik heb iets gevonden wat ik leuk vind… In een sportschool! Geen fitness of klasjes. Nee ik ben vorige week voor het eerst gaan kickboksen. Met 2 vriendinnetjes en een trainer (Floyd Hasselbaink) die ons volledig heeft afgebeuld! We begonnen de training met een korte warming-up; knieheffen, hakkenbillen, dribbelen en de eerste (ongemakkelijke) boksbewegingen. Toen begon het echte werk. Matjes op de grond voor een sessie buikspieren. ZWAAR! Ik  dacht dat ik redelijk getraind was, maar ik had het moeilijk. Helemaal toen ik achteraf hoorde dat we normaal 3 van deze sessies achter elkaar doen (nu maar 1).

Al redelijk afgepeigerd van de eerste 10 minuten begonnen we eindelijk met het boksen. Een grote boksbal in het midden van de zaal, waar we omstebeurt op moesten slaan. Links, rechts, links. Highkick, lowkick, rechts. Alleen al voor je motoriek een goede training;) Vervolgens stond meneer Hasselbaink klaar met 2 kussens waar we op los mochten gaan. En als je niet aan de beurt was, mocht je 2 minuten touwtje springen, squaten of een andere veel te zware bezigheid doen. Rust bestond niet;) Toen al het boksen erop zat, was het tijd voor de coolingdown. Heel belangrijk, want je krijgt een behoorlijke adrenalinerush.

De dagen na de training kon ik letterlijk (!) niet lopen! Als ik even had gezeten en vervolgens opstond, voelde het alsof mijn kuiten in de kramp schoten. Van de bank opstaan om wat drinken te pakken ging dan ook niet van harte;) Ideaal als je op dinsdag en woensdag moet rennen (Flyknit experience). Toch vond ik die pijn in m’n kuitjes zo lekker dat ik gister weer ben geweest. En ik kan je vertellen, de pijn is er niet minder op geworden.

Geheel in lijn met dit verhaal, oke een beetje dan, hebben we vandaag een verrassing voor je! Een prijs! Een sportschool is, zoals ik al zei, vaak duur en je kunt maar naar 1 sportschool, totaal niet flexibel dus! Terwijl dat juist zo fijn is. Sporten waar en wanneer je maar wil. Daar is een oplossing voor bedacht. Sporttegoed.nl: Sporttegoed.nl is een online platform voor iedereen die flexibel wil sporten en behoefte heeft aan flexibiliteit in locatie, type sport en budget. Het sporttegoed is op te laden via de website of verkrijgbaar als cadeaukaart. Je kunt bij 450 sportcentra terecht en hoeft dus niet meer te kiezen voor 1. Slaap je een nachtje bij je ouders? Geen probleem, daar is vast ook een sportschool te vinden. Ben je een weekendje weg en wil je toch sporten? Kan allemaal. Werk je in Amsterdam, maar woon je in Lutjebroek? Je kunt nu naar de gym in beide steden! Goed, lang verhaal kort. Wij mogen 5 keer €20,- sporttegoed weggeven! Wat je moet doen? Vertel ons jouw dilemma’s met de sportschool en waarom sporttegoed de ideale oplossing zou zijn:) Morgen maken we de winnaars bekend. 

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent