#2 Zweeddate: Lienke de Jong (24)

Er is maar één dame in Nederland die mij om 07:00 uur mag wekken. Ze mag me zelfs midden in de nacht wakker maken. Ik heb hoe dan ook een hele goede (geile) morgen als niemand minder dan Lienke de Jong aka @deargoodmorning me wakker maakt. Dat geile slaat trouwens op de vele private messages die ze ontvangt van zowel vrouwen als mannen die maar wat graag naast haar wakker willen worden.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (4)

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (17)

Ik, Francien, heb haar op een #ZweeDdate gevraagd omdat ik gewoon MOET weten wat haar in Godsnaam bezielt om iedere ochtend zo vroeg naast haar bed te staan. Laat me dat anders verwoorden…! Wat is haar geheim? Zelf denk ik dat de dame in kwestie alles van A tot Z kan. Inderdaad ik werk zelf van A tot D. Dat betekent dat Lienke vooruit kan kijken. Terwijl ik mijn taken afraffel of juist binnen die A tot D uitvoer op geheel eigen wijze. Maar wat ben ik ontzettend jaloers op Lienke. Ik bedoel ze werd niet voor niets tweede op de S.A.P. cup, waar ze als rookie debuteerde. Dit voelt in haar ogen als falen. Eerste dat is wat ze wilde worden. En daarom gaat ze in april opnieuw deelnemen aan een dergelijke cup. Maar wat blijft er eigenlijk over van een ‘dergelijke cup’ als je zo intensief traint als Lienke? Plak er het woord maat achter en je begrijpt waar ik naartoe wil. Maar goed voordat ik daar antwoord op krijg wil ik dus  weten wat rust voor haar betekent en waar ze dit precies zoekt. Kortom Lienke kom er maar in. En dan bedoel ik in mijn boxspring.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (3)

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (12)

Waarom sta je iedere ochtend om 05:50 uur op?
Het begon eigenlijk dat ik fulltime ging werken en merkte dat ik heel weinig tijd had. Ik woonde in Utrecht en werkte in Amsterdam: voordat ik thuis was was het half 8, 8 uur, en moest ik nog koken enz. Ik merkte dat ik helemaal geen tijd meer had voor mijn hobby’s. Om die reden dacht ik: stel nou dat ik eerder op ga staan, kan ik er dan wel nog tijd voor vinden?

Mijn hobby’s zijn sporten, en dat was toen voornamelijk hardlopen. Ik ging dus om 6 uur opstaan om te gaan hardlopen, en dat beviel. Francien heeft me toen wel geïnspireerd om te gaan hardlopen ja, haha. Dat gaf me zoveel kicken energie, dat ik mijn workout al gedaan heb als ik op kantoor zit.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (10)

Hoe laat ga je naar bed?
Ik was echt een nachtbraker en ging altijd heel laat naar bed; dat ging dan niet meer. Nu merk ik dat als je vroeg opstaat en ’s ochtends sport, het tegen tien uur ’s avonds echt als middernacht voelt. Dan val je eigenlijk al om en dan moet je wel gaan slapen. Ik probeer dus wel om tien uur in bed te liggen. Ik probeer niet met mijn telefoon te zitten – vliegtuigmodus en slapen. 

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (7)

Wat doe je het liefst in je bed?
Toch wel om lekker op mijn mobiel alle social media kanalen af te gaan! Instagram blijft nummer 1: mijn eigen profiel is toch wel favoriet, haha. Lekker nog even alle positieve reacties lezen onder mijn foto’s. Nare reacties leg ik naast me neer, onder mijn kussen 😉 Die mensen verdienen het niet om mijn nachtrust te verstoren.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (5)

Wat is je geheim?
Mensen vragen heel vaak aan mij: hoe doe je dat, zo vroeg opstaan? Als je echt iets wil, echt achter iets staat, dan is het niet zo moeilijk om daarvoor je bed uit te springen. Je moet jezelf uitdagen. Iets doen wat je dacht niet te kunnen geeft je heel veel energie.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (16)

Hoe kom je tot rust?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het heel moeilijk vind om tot rust te komen, ik ben altijd superdruk. Op vakantie ga ik ook het liefst dingen doen: sporten, baantjes trekken, wandelen door een stad. Ik kan niet stilliggen.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (15)

Wat is je valkuil als het aankomt op het nemen van rust?
Dat ik nog altijd zoveel dingen te doen heb, dat ik mezelf de rust niet gun die ik nodig heb. Dat doe ik pas als mijn lichaam het aangeeft; en dan is het eigenlijk al te laat. Dan voel ik me gewoon echt ziek en kan ik niks meer doen.

Ook toen ik voor de S.A.P. cup trainde had ik 7 dagen per week workouts gepland: daarna kon ik bij wijze van spreken de trap niet eens meer op. Dan moest ik wel rusten, want mijn energie was op. En mijn boobs waren, niet zoals iedereen misschien verwacht met zoveel trainen gone with the wind. Ze zitten er allebei nog in volle borst op. Ik had toen wel twee weken voor de wedstrijd vrij genomen van mijn werk – en als ik wel naar werk kwam was ik een uur te laat, omdat ik zo langzaam fietste.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (6)

Wat is je favoriete workout in de ochtend?
Krachttraining! Dat je ’s ochtends aan de gewichten hangt en je kracht gelijk voelt, dat vind ik heel fijn. Daarna nog wat cardio en lekker zweten. Als ik spierpijn heb ga ik gewoon door, dat hoort er gewoon bij.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (13)

Hoe combineer je een druk leven met sporten en voldoende rust?
Voornaamste is dat je genoeg nachtrust neemt en op tijd gaat slapen als je zo druk bent, anders hou je het niet vol. Probeer die 8 uur slaap te halen.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (11)

Naast wie zou je nog wel eens wakker willen worden?
Ik blijf het altijd zeggen: ik ben echt heel erg fan van Ellen DeGeneres. Dus dat zou ik wel leuk vinden, ja. En dat ze dan ’s ochtends met me mee gaat sporten en trainen.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (9)

In welke stad zou je wakker willen worden?
Ik zou wel heel graag terug willen naar Kopenhagen. Ik heb daar een tijdje gewoond en het is zo’n fijne stad! De mensen zijn daar heel sportief en heel bewust. Iedereen is heel vriendelijk en werkt keihard. Ik kreeg daar zoveel energie van; wakker worden in Kopenhagen zou ik echt wel tof vinden.

Lienke interview GL2R februari (blog formaat) (8)

Waar kunnen we jou zien/vinden als je niet in bed ligt?
Ja heel makkelijk: in de sportschool! En als ik daar niet ben, dan in een koffietentje achter mijn laptop.

Als de #ZweeDdate is afgelopen mag ik het pyjama broekje van Lienke lenen voor de volgende shoot. Is ze blind? Ik pas hier natuurlijk nooit in. Alhoewel Lienke optimistisch blijft volhouden van wel. En dus bezwijk ik onder haar druk. Jammer, maar helaas het broekje blijft tot net boven mijn knieën hangen. Ik ben (nog) niet zo afgetraind of ‘droog’ als Lienke. En dus mag ze het broekje weer mee naar huis nemen. Kan ze daar lekker zelf in slapen vannacht.

Lienke, slaap lekker! BTW, ik ben geen Ellen DeGeneres maar je mag best een keertje bij me komen logeren!

?

Francien & Joyce

Concept door Francien Regelink
Foto’s en aankleding door Joyce Bongers
Kleding door Repeat Cashmere
Visagie door Jetty van Pelt

Projectmanagement door Britt Weijermars
Redactie en eindredactie door Anneloes Dijkman
Studio Old School Projects

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Ikea.

Recent