2 Zweetdate | Esmee – Work that ass

Afgelopen week ben ik, per ongeluk, 2 keer vreemdgegaan. Oeps. Ik heb niet alleen Francien ingeruild voor een ander sportmaatje. Ik heb ook nog eens hardlopen ingeruild. Ik had Esmee van Work that Es gevraagd of ze op zweetdate wilde en het leek ons een goed idee om dan niet te gaan rennen, maar in plaats daarvan te gaan kickboksen. Zij doet dat al een hele tijd bij Delda Sport en het leek me super leuk om een keer mee te gaan. Zo gezegd, zo gedaan en dus zaten we om kwart over 6 in de auto naar Oostzaan.

The real thing
We komen daar aan en ik besef me dat waar ik altijd bokste toch wel even andere koek was. Dit is een échte boksschool. Compleet met enorme Badr Hari’s en minstens zulke grote vrouwen. Komen wij aan… 2 meisjes die hier helemaal niks te vertellen hebben. Esmee stelt me gerust en we gaan de kleedkamer in. Het is meteen super gezellig. Esmee kletst makkelijk en verteld me over haar werk voor FashionScene en haar passie voor schrijven en sport. Super leuk om meer over haar te weten te komen! En die passies die delen we ook nog eens:)

Let’s run
De warming-up doet Esmee altijd zelf voor de training. We beginnen dus op de loopband. Ik vraag haar naar haar blessure. Bij de Ladiesrun in Rotterdam kwam ze met heel veel pijn (in haar enkel) en moeite over de finish. Ze vertelt dat het beter gaat en dat ze sinds deze week weer is begonnen met hardlopen. Dat is goed nieuws! We kunnen dan ook lekker een halfuurtje zonder problemen op de loopband staan. Ze vertelt dat ze een halfjaar geleden is begonnen met Work that Es. Ze was al een tijd aan het sporten en op haar eten aan het letten en het leek haar leuk om hierover te gaan schrijven. En het sloeg aan! Ze heeft nu al een super grote achterban en schrijft niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Ze.nl, vrouwen.nl en straks zelfs voor Linda!

Here we go
Na een halfuur komt er een man naar ons toe. Of we er al klaar voor zijn. Esmee stelt hem voor als Danny. Danny van DeldaSport, onze trainer. We gaan nu dus echt beginnen. Als we van de fitnessruimte de bokszaal in lopen, moet ik toch even slikken. Een hele zaal vol vechtende mannen. Ik kijk Esmee aan en zie gelukkig dat zij hetzelfde heeft. Dit is dus ook niet iets wat zij dagelijks ziet hier. Danny ziet onze hoofden en legt uit dat er een sparringssessie bezig is. Daarbij vecht je 1 ronde en ga je vervolgens door naar de volgende. Dat kan inderdaad gewoon op wedstrijdkracht. HOLY SMACK! Esmee tikt me aan en wijst naar het enige meisje in de groep. Die dus serieus met gigantische mannen aan het vechten is… Bizar. En gelukkig is dat niet ons programma;)

Training
De training begint gelijk met een stuk techniek. Danny laat zien hoe ik moet staan en slaan. Ik moet tegenover Esmee gaan staan en haar op haar handen raken. Daarna is zij aan de beurt. Het mooie van kickbokstraining is dat je niet alleen aan het boksen bent maar ook de hele tijd in beweging blijft. Super goed voor je conditie dus. Na het slaan gaan we verder met trappen. Ook hier wordt eerst de techniek uitgelegd. Vervolgens moet ik Danny op zijn been trappen. En dat is @#$! Bij mijn training was er gewoon een kussen, nu is het een mens! Maar we gaan er gewoon vol voor;) We eindigen met een heftige sessie buikspieren en ik ben blij dat het uur erop zit, want ik ben helemaal kapot. Gelukkig is Esmee ook moe. Ze is net lekker 2 weken op Ibiza geweest en moet weer even inkomen.

Ik vond dit echt een hele vette training! Sowieso was het super leuk om Esmee beter te leren kennen, maar de training zelf was echt goed. Het ging niet alleen om fit worden en conditie trainen, maar echt om techniek. Thanks dus Esmee dat ik met je mee mocht en Danny voor een super fijne training! Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

P.S. sorry voor de moving photo’s. Boksen in bewegen;)

Recent