2 Zweetdate | Women’s Health

Rende je ook naar de dichtstbijzijnde kiosk toen je wist dat de eerste Nederlandse editie van Women’s Health in de schappen lag? Fieke en ik wel! Op weg naar mijn werk las ik het blad in één ruk uit. De editorial werd nog eenmaal gescand op zoek naar de Twitter alias van hoofdredactrice Annette Lavrijsen. Gevonden! @WH_Annette. Tijd om haar uit te nodigen voor een ‘zweetdate’. Toen werd het wachten op een reactie. Best spannend. Doet ze het of doet ze het niet? Ze doet het! ‘@GirlsLove2Run #zweetdate? Klinkt heerlijk… Ik ben benieuwd!’

Editor in Chief
Om 09:15uur staan we bij de hoofdingang van het Vondelpark. We hebben om 09:30uur afgesproken. Als Annette er om 09:38uur nog niet is begin ik even te twijfelen, kan ze de ingang wel vinden? Net als Fieke haar wil bellen komt ze aangefietst. ‘Eigenlijk had ik even moeten zeggen dat ik standaard tien minuutjes later kom.’ Fashionably late heeft zo haar charme. Annette is een frisse verschijning. Fieke en ik rekende allebei onbewust op een ander soort type, een vrouwelijke Popeye.

Dressuurpaardje
Ze parkeert haar fiets en geeft haar spullen af bij het Blauwe Theehuis. Op de eerste vraag ‘Ren je vaak?’ krijgen we nogal een onverwacht antwoord: ‘Valt mee, ik ren zo’n drie tot vier keer per week, de afstand varieert van zes kilometer tot tien kilometer.’ Fieke kijkt me aan. We denken allebei hetzelfde. Is dit de eerste zweetdate die tegelijkertijd kan rennen en praten?! We gaan het zien. Wat direct opvalt is haar manier van lopen. Sierlijk en op de voorvoeten. ‘Er wordt wel eens gezegd dat ik als een dressuurpaardje loop.’ Rechtop, hoge passen en met vaart. Fieke fietst, vanwege haar geblesseerde enkel. Ik loop. Voor het eerst moet ik moeite doen om een zweetdate bij te houden. Dit worden twee pittige, snelle rondes. In plaats van een dressuurpaard zie ik haar eerder als mijn pacer. Fieke fungeert naast fotografe ook als onze personal coach.

Women’s Health Nederland
Begin dit jaar krijgen Annette en haar team te horen dat de eerste Nederlandse editie van Women’s Health in het voorjaar mag verschijnen. In drie maanden een gloednieuw magazine uit de grond stampen, hoe doe je dat? Dat was ook wel even een uitdaging, vertelt Annette hijgend. Maar wel één die wij maar al te graag aangingen. ‘Er zit bloed, zweet en tranen in, maar uiteindelijk is het ons toch maar mooi gelukt. Al blijven er natuurlijk altijd verbeterpuntjes over ;)’

Er komen dit jaar drie edities uit, veel te weinig vinden wij, worden dit er volgend jaar meer? ‘Ja, is het nu definitief bekend dat Women’s Health volgend jaar zes keer gaat uitkomen. Ook willen we volgend jaar naast de offline uitgave nog meer online aanwezigheid creëren.’

Women’s Health onderscheidt zich naar onze mening van andere sport gerelateerde magazines, door de wetenschappelijke onderbouwing van de gepubliceerde artikelen. Bijna alles is onderzocht en voorzien van quotes als “Volgens het American Journal of Clinical Nutrition” of “Harvard heeft onderzocht dat”.’ ‘Goed gezien. De headquarters van (Wo)Men’s Health in Amerika beschikt zelfs over een eigen onderzoekscentrum. Hier worden bijv. workouts getest. Het is tevens een documentatiecentrum waar ook wij (de Nederlandse divisie) terecht kunnen voor (meer) verdieping of onderbouwing van een artikel.’

Sportief typje?
Women’s Health prediceert een gezonde, sportieve levensstijl, de hamvraag, leef je hier zelf ook naar? ‘Ja. Ik loop dus drie tot vier keer per week in de omgeving van het Westerpark, dit doe ik meestal voordat ik naar mijn werk ga. Mijn sportschool ligt ook op de route naar kantoor. Juist door te sporten merk ik dat ik gedurende de dag veel fitter ben en dat ik langer door kan gaan als dat nodig is.’ Dat merk ik ook, Annette rent hard! Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ze pusht me in ieder geval om ook heel hard te lopen. Gelukkig praat ze veel, waardoor ik zelf minder hoef te zeggen. Als Fieke ziet dat ik het zwaar heb, neemt ze het gesprek over.

Sport je liever samen of alleen? ‘Doorgaans alleen.’ Dus samen lopen vind je niet leuk? ‘Jawel hoor. Maar ik sport vooral om wakker te worden. Ik ga vaak laat naar bed en kan dan heerlijk wakker worden tijdens een run. Tijdens het sporten kan ik mijn hoofd leeg maken en mijn gedachten ordenen.’ Dat doe ik best alleen.’ Wat ik draag tijdens het sporten? De tijd van de grijze joggingbroek en sweater ligt achter ons, Vrouwen willen er ook tijdens het sporten leuk bij lopen. Dat geldt net zo goed voor mij. Ik combineer merken vaak met leuke shirtjes die ik ook gerust bij de Zara of H&M koop.’

Covergirl
Nieuwsgierig als we zijn vragen we haar wie er op de cover komt te staan van de tweede editie. ‘Dat ga ik niet verklappen.’ We geven niet op. Is het een glamorous topsportster? ‘Jullie moeten echt wachten tot het blad uitkomt. Misschien is het wel een sportieve BN’er…’ Ze maakt ons heel nieuwsgierig! ‘Wie ik graag op onze cover wil zien? Doutzen natuurlijk! Het zou echt te gek zijn als zij de cover siert van Women’s Health!’ We praten nog even door over mogelijke covergirls. ‘Women’s Health kies ook graag voor (sportief) aanstormend talent. Tess Milne siert de cover van de eerste editie. ‘Ja, zij is zowel mooi als fit.’

Blauwe Theehuis
Na 3.2 kilometer strijken we neer in het Blauwe Theehuis. Girls, gingen jullie niet twee rondes doen? Klopt, dat was wel het plan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik blij ben dat we het bij één ronde laten. Nu pas begrijp ik dat hardlopen en praten best lastig kan zijn. Fieke en Annette kiezen beide voor een verse muntthee. Ik kies bij gebrek aan inspiratie voor een glas ijskoude Coca-Cola.

Geïnteresseerd
We zijn harstikke geïnteresseerd om te horen wat haar job als Editor in Chief allemaal inhoudt en vragen haar dan ook het hemd van het lijf. Ze beantwoordt al onze vragen super enthousiast. Het leuke is dat Annette ook echt geïnteresseerd is in ons en wat wij precies doen. Ze zorgt ervoor dat het gesprek heel levendig is.

We zijn benieuwd naar haar manier van werken. ‘Vroeger vond ik het lekker om ’s nachts te werken.’ ‘Net als Francien,’ roept Fieke. Annette vertelt verder. ‘Maar tegenwoordig werk ik vooral overdag. Ik ben een groot deel van mijn tijd bezig met het coördineren van het blad. Ik zet de juiste mensen bij elkaar en knoop de losse eindjes aan elkaar. Schrijven doe ik nog steeds, alleen wel minder dan voorheen. Redigeren van andermans artikelen vormt nu een van mijn hoofdtaken, en ik zorg dat Women’s Health zichtbaar is op de social media. Aan Twitter moest ik in het begin wel even wennen. Het was compleet nieuw voor me. Facebook kende ik natuurlijk al, maar dat gebruikte ik vooral privé.’ Ze vraagt ons op welk medium wij op dit moment het liefst actief zijn. Fieke en ik antwoorden in koor ‘Instagram’. ‘Daar wil ik ook nog op!’

That’s a wrap
We vragen naar haar plannen voor de rest van de dag. ‘Ik ga zo nog even naar yoga en daarna ga ik lunchen met een vriend.’ Het is 11:30uur als ik ervandoor moet. Fiek en ik vinden het beide jammer dat het gesprek over is. Gelukkig ligt de 2e editie sinds gisteren in de winkel! De zweetdate was een groot succes en wie weet volgt er wel een vervolgdate…

Ennn Women’s Health heeft nog een mooie verrassing voor ons… We mogen 20 halfjaar abonnementen weggeven! Hou vandaag Facebook in de gaten voor de voorwaarden!

Met wie wil je ons graag op zweetdate zien gaan? Suggesties zijn meer dan welkom! 

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent