#27 Dagboek van een marathon loopster

Ik kijk in mijn digitale agenda. Zie dat het 28 oktober is. Op 29 november loop ik dus de KLM Curaçao Marathon. Ik tel de dagen. Nog 34.

Aangeschoten stap ik de trein in. Laat me. Ik heb vandaag 22 kilometer gelopen. Nee dat is geen 32 kilometer. Maar wie deze totaal afstand binnen 24 uur weet af te tikken is ook nog steeds een koningin. Ooit is mij verteld door een volleert hardlooptrainer dat wanneer je binnen een tijdsbestek van de hier eerder genoemde 24 uur je een marathon kunt lopen. Ik test het voor je uit. Althans, als ik de kater van morgen op tijd te boven kom.

Wat heb ik vandaag gedaan heb? Ik begon in de UB van Utrecht. Waar ik drie uur lang als een ongeleid projectiel Facebook afstruinde. Harstikke nuttig als je het mij vraagt.

12182376_10153745245758631_1321824238_n

12182087_10153745245678631_1448488028_n

Om 12:00 uur liet ik Utrecht achter me voor wat het was. In Apeldoorn werd ik opgewacht door lezeres @Marlous__ (van @HalfCrazyRunnersCrew). Ze vroeg zich enkele weken geleden af of ik überhaupt nog liep. En terecht. Ik loop als ik daar tijd voor heb. Die heb ik niet. Maar zij zorgde ervoor dat ik er tijd voor vrijmaakte. Er stond 32 kilometer op het programma. Zij op de fiets (vanwege een blessure). Ik ernaast. Ze nam me mee door de prachtige (heuvelachtige) omgeving. Ik genoot. Onze gesprekken ging overal en nergens over. Ik nam haar mee in mijn wereld. En ik mocht een kijkje nemen in de hare. Na 22 kilometer moest ik opgeven. Mijn linker bovenbeen ging op slot. Waardoor ik mijn knie aan diezelfde kant niet meer kon buigen. Die moet ik met krachttraining de komende tijd toch echt sterker maken.

12179257_10153745245293631_523017659_n-1

Na een fijne douche stond er een pizza op me te wachten. Evenals een glas Coca-Cola en rode wijn. Je begrijpt mijn avond kon niet meer stuk. Het was hemel op aarde. Mijn telefoon liet ik zelfs achterwege. Na vier wijntjes was het tijd voor een Singstar sessie. Nee ik kan NIET zingen, maar vind het wel ontzettend leuk om te doen. De tijd vloog voorbij.

Inmiddels zit ik in de trein terug naar Damsco. Nog steeds een beetje tipsy te zijn. Ondertussen lees ik jullie ontzettend lieve reacties op het artikel van vandaag. Ik ga ze allemaal met Manon delen. Had ik al gezegd dat ik jullie te gek vond? NIET?! ‘Jullie zijn echt toppers. Dank voor jullie comments.’ De komende week breng ik samen met mijn team we nog twee interviews online. Gewoon omdat mensen interviewen de mooiste posts opleveren.

Ik ga zo uitstappen. Geniet van je avond!

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent