2 Workout I One word… STRETCH!

Hardlopen is een sport waarbij je spieren het af en toe zwaar te verduren krijgen. Je vangt constant klappen op. Het is dan heel belangrijk om van te voren en na je run goed te rekken. Nou wil dat er bij mij nog al eens bij in schieten. Zeg maar altijd… Ik ben daar echt een drama in. Als ik de deur uit stap begin ik en 100 meter voor mijn huis stop ik weer en loop ik het laatste stukje rustig uit. Dat is ongeveer mijn ritueel. Niet echt een goed voorbeeld natuurlijk.

Terwijl stretchen juist heel belangrijk is voor goed herstel bijvoorbeeld. En het verlaagd het risico op blessures en spierpijn. Je bent dus eigenlijk stom als je het niet doet (note to self…). Het is trouwens wel belangrijk om je spieren nooit ‘koud’ te rekken. Ga dus niet voor het hardlopen stretchen, maar loop eerst even een stukje warm.

Terwijl ik dit opschrijf, besef ik me nog meer hoe vreemd het is dat ik hier totaal niet mee bezig ben geweest. Ik wist dit allemaal al en toch heb ik nooit wat met de informatie gedaan. Totdat ik dit filmpje vond. Heel simpel, niet te lang, maar echt ontzettend fijn. Ik heb mezelf voorgenomen om dit iedere dag even te doen. Want naast het feit dat ik veel te weinig rek en strek oefeningen doe ben ik ook echt een van de minst lenige mensen op deze aardbodem;) Het is me tot nu toe 2 avonden gelukt dus ik kan nog weinig zeggen over het resultaat, maar ik hou je op de hoogte. En zal het groots aankondigen als ik eindelijk mijn tenen aan kan raken;)

Ben jij een trouwe stretcher of schiet het er ook wel eens bij in?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there:)

Recent