#3 Dagboek van een halve marathon loopster

‘Tijd is misschien wel het meest waardevolle dat je hebt. Meestal besef je dat pas als het niet meer zo vanzelfsprekend is.’ Deze zin is afkomstig uit de KWF Kankerbestrijding commercial. Die voorafgaand aan de collecteweek (WEL GEVEN HE, ALS ZE LANGSKOMEN!) wordt uitgezonden.

Diezelfde boodschap zette me aan het denken. Wat heb ik vandaag eigenlijk met mijn ‘tijd’ gedaan? Ik was voornemens een duurloop te doen. Ik was zelfs voornemens om rond 07:00 uur mijn bed er voor te verlaten. Het pakte alleen anders uit. Ik lag tot 10:30 uur in mijn bed te ronken. Besloot daarna alsnog op te staan en los te gaan. Niet rennend, maar wel boenend en wassend. Ik hou dus van schoonmaken en opruimen. Althans ik hou van orde, dat geeft namelijk rust in mijn hoofd. Als een malle ging het hele huis door. ‘Heb je een pilletje geslikt?’ was de vraag mijn zweetdate. ‘Nee!’ In het weekend probeer ik het gebruik van A D H D medicatie uit te sluiten. De medicatie die heb ik heb maakt me namelijk niet altijd de leukste persoon op aarde. Ik mag dan minder prikkels doorkrijgen of ze op die manier onderdrukken… Ik ben er ook prikkelbaar door en slaap vatten lijkt nagenoeg onmogelijk. Mijn medicatie in het weekend is dus schoonmaken en sporten. Vandaag heb ik schoongemaakt. Morgen ga ik dan alsnog lopen. Are you with me?

Wat ik de rest van de dag dan heb gedaan? Boodschappen, kan ik dus uren zoet mee zijn. En cadeaus gekocht voor jarigen en new borns. Voor de rest heb ik voor de tv gehangen. Ook belangrijk om te doen. Zeker nu het tv seizoen zoveel leuke programma’s voor me heeft klaarstaan! Hallo Dance, Dance, Dance en Expeditie Robinson (aanstaande donderdag in premiere). Ik heb me trouwens vandaag officieel aangemeld voor de Dam tot Damloop. Leek me wel een mooie laatste training zo richting de halve marathon van Disneyland Paris.

Hoe was jou dag?

?

Francien (& Joyce)

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Foto door Joyce Bongers

Recent