#3 FACETHERACE

Laat ik nog even terugkomen op mijn deelname aan de Damloop. Ik weet dat je je hardop afvraagt of ik nog wel ren. Ik wil daar heel erg graag ‘ja’ op zeg. En toch ga ik ‘nee’ zeggen. Eigenlijk wil ik niet meedoen. Laat dat ‘eigenlijk’ maar weg. Ik wil niet meedoen. Ik kan 100 uitvluchten bedenken. Dat doe ik niet. De afgelopen tijd lag mij prioriteit ergens anders. Waar? Dat ga je dus de 27ste zien. Deze race laat ik niet aan me voorbij gaan, aangezien dit mijn favoriete race is en blijft.

Startbewijs kwijt
Gisteren belde ik in blinde paniek mijn beste vriend. Minuten daarvoor vond ik trouwens ein-de-lijk mijn startbewijs. Ik heb stad en land afgezocht naar dé enveloppe. Deze was in geen velden of wegen te bekennen. Totdat Fieke eerder op de avond met de verlossende woorden kwam. ‘Frans, je startbewijs ligt bij mij op de deurmaat.’ Gelukkig was de buurvrouw zo aardig om me uit mijn lijden te verlossen. Was ik hier blij mee? Nee wederom ‘eigenlijk’ niet. Het niet hebben van een startbewijs was anders mijn uitvlucht geweest. Slap.

Blinde paniek
Laat ik eerst nog even terugkomen op de ‘blinde paniek’ status. Waardoor? Mijn test runs van afgelopen week mochten niet baten. Ze benadrukten enkel wat ik al dacht, als je niet traint valt je conditie weg. Found out the hard way. Ik liep vorige week 21 kilometer, uit het niets, met een pace van 6.20 per kilometer. Ik moet me kapot schamen. Dit geldt overigens alleen voor mezelf. Ik hoor beter te kunnen, maar niet als ik niet train. Kortom ik stond volledig stil. BTW ook mijn test run van vijf kilometer in sprint en ruststand bracht me tot een gemiddelde race-pace van 6.01 per kilometer. In sprintstand kwam ik zelfs niet verder dan 5.45 per kilometer. Ik was kapot, maar waarvan? ‘Francien kom op zeg je kunt toch wel beter dan dit?’ Ja dat kan ik inderdaad. Mijn beste vriend lachte me keihard uit, maar  dan ook echt keihard.

Uitslag
Mijn voorgaande ervaringen met de Dam tot Damloop maakte me wijs genoeg om dit met jou te delen. Uiteindelijk ben ik aan jou verplicht om te vertellen dat dit wel eens mijn sloomste Damloop ooit gaat worden. Toch gooi ik de handdoek niet in de ring. Dat zou makkelijk geweest zijn. Ik ga lopen, zij het in een heel rustig tempo. Ga je na afloop mijn naam intypen bij de uitslagen dan snap ik dat volledig. Verwacht vooral geen snelle tijd. Laat ik maar gewoon genieten van al het moois tijdens deze race.

Beloof je me dat je naar me zwaait als je me inhaalt? Wellicht motiveer je me dan om toch ook weer iets harder te gaan. Ik zie je bij de finish! 

Bra: Nike | Foto: Joyce Bongers

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent